vins tastats

Finca Barqueres 2016 de Tomàs Cusiné, la Carinyena de Costers del Segre

Un vi equilibrat i elegant que val realment els 23 euros que costa

Tomàs Cusiné, nou president de la DO Costers del Segre

Arxivat a: Els vins de la setmana, Costers del Segre, Tomàs Cusiné, Finca Barqueres 2016
L’any 2003 en Tomàs Cusiné -escollit recentment president de la DO Costers del Segre- fundà el celler que du el seu nom al poble d’El Vilosell, i dins de la seva llarga trajectòria professional fins ara és el projecte més personal que ha dirigit. Entre els objectius del celler hi ha la recuperació de la varietat “carinyena” dins la D.O. Costers del Segre, i d’aquesta idea sorgeix aquest vi.

El “Finca Barqueres” és un monovarietal de carinyena fet amb raïms seleccionats procedents d’una parcel·la d’1,3 hectàrees situada a 712 metres d’altitud en sòls de graves sobre fons de roca calcària. La fermentació alcohòlica es fa en dipòsits de 5.000 litres, i la criança en bótes de roure francès de 600 litres de capacitat.

És un vi llaminer, molt expressiu, amb records de mores i prunes negres, discrets tocs de la fusta -que es noten integrats-, tanins vigorosos però ben polits, pas de boca carnós i amable, amb pes de la fruita i una llarga i fresca persistència. El conjunt és ple, intens, equilibrat i elegant.

Un vi que realment val el que costa

Tot i que ja està a punt de beure es pot guardar uns quants anys més. Un entrecot de vaca fet a la planxa o a la brasa lligarà perfectament amb el “Finca Barqueres 2016”.
D.O.: Costers del Segre
PVP: 23 euros

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
4 tastadors del món del vi i la comunicació l’han tastat a cegues per a descobrir-ne el seu misteri | Amb l’arribada de l’Enigma2, es destapen les claus de la seva primera edició
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Ruth Troyano
“No tenim vinya pròpia però el nostre projecte vol donar valor als pagesos que treballen molt bé la seva..."
Imatge il·lustrativa
La 68a edició de el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó comptarà amb Vilarnau com el cava oficial d'aquesta gran cita esportiva.