Anna Toledano, Glops d'Història i Wines and the City, els guardonats dels premis BlocDOCat

Ahir es van lliurar els premis de la 6a edició del Concurs BlocDOCat de la Denominació d’Origen Catalunya

​Vins tranquils del 2018: les millors novetats

| 14/12/2018 a les 10:28h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, BlocDOCat, DO Catalunya
Imatge il·lustrativa
La sala ‘Salt Terrace’ de l’Hotel W Barcelona va ser el marc de l'entrega dels premis BlocDOCat, amb la costa barcelonina i el mediterrani com a teló de fons.

Els vencedors d’aquesta 6a edició han estat:

En la categoria de Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi: Meritxell Falgueras per “Sortiu de l’armari vinícola amb la DO Catalunya”. Ha fet entrega del premi la Sra. Nuria Martí, de Pretty Wines, guanyadora de la V edició del BlocDOCat.

En la categoria de Millor imatge sobre #vicatalà i cultura del vi: Anna Toledano, per “Open a bottle of sparkling wine!”. Ha fet entrega del premi el Sr. Salvador Puig, director de l’INCAVI.

En la categoria de Millor text sobre #vicatalà i cultura del vi: Oriol Vicente i Glops d’Historia, per “Be dolç, my friend”. Ha fet entrega del premi el Sr. Xavier Pié, president de la Denominació d’Origen Catalunya.

També cal destacar els guanyadors de les mencions especials, entregades per Esther Bachs i Josep Sucarrats en representació del jurat:

Menció especial als criteris periodístics, grafisme i contingut, en la categoria de Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi: Enoturista, per “Visita al celler Marco Abella”.

Menció especial a l’espontaneïtat i naturalitat en la categoria de Millor imatge sobre #vicatalà i cultura del vi: Jordi Guillemí, per “Provisió de vitualles”.

Menció especial a l’estètica en la categoria de Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura del vi: Maria Rosa Ferré Galimany, per “Gotims de Merlot”.

Menció especial a la documentació i investigació en la categoria de Millor text sobre #vicatalà i cultura del vi: Alejandro López, per “Vinos D.O. Catalunya”.

Menció especial a la qualitat literària en la categoria de Millor text sobre #vicatalà i cultura del vi: Carme Gasull, per “Vins de la Memòria, homenatges líquids emocionants”.
 
Una edició de canvis

L’encarregada de dirigir la gala ha estat Soledad G. Insua, cap de comunicació de la DO Catalunya, que ha volgut destacar l’evolució en les formes de comunicar el vi català i la cultura vitivinícola. Motius pels quals el concurs s’ha reinventat, donant cabuda als nous suports i vies comunicatives vinculades al món digital, però amb una presència cada cop més gran a les xarxes socials.

El president de la DO Catalunya, Xavier Pié, que ha estat l’encarregat del tancament de la gala, ha volgut dedicar també unes paraules a la trajectòria del concurs: “...fa 10 anys, quan ens va arribar la proposta, ens trobàvem en un moment on no existien concursos d’aquest tipus, que unissin de forma tant concreta el periodisme amb el món del vi”. I ha celebrat que, després de més d’una dècada, encara existeixi aquesta aposta de la comunicació de la cultura del vi i sobretot, del vi català.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El projecte, amb una primera onada de 1000 entrevistes a consumidors, ha estat possible gràcies al patrocini de 6 denominacions d’origen catalanes | El Baròmetre aporta indicadors estadístics per conèixer què pensa el consumidor i poder actuar estratègicament amb accions encertades
Imatge il·lustrativa
El Celler Masroig potencia l’enoturisme de la zona i es manté com a referent del món del vi | L’ampolla de Vi Novell es vendrà a un preu inferior exclusivament aquell dia
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Wine Aspects arrenca el 23 d'octubre una sèrie de tasts benèfics dedicats a les 12 Denominacions d'Origen de vi catalanes