Neix el cava de la Plataforma per la Llengua elaborat per Sumarroca

El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, es destinaran 1,39 euros a campanyes de foment del català

El Cava per la llengua es troba a la xarxa d'establiments Bonpreu - Esclat.

Utòpic, el nou vi 100% xarel·lo de Sumarroca

| 13/12/2018 a les 08:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Sumarroca, Plataforma per la Llengua
Aquest Nadal es podrà brindar amb cava, i a la vegada, brindar pel català. La Plataforma per la Llengua i Bodegues Sumarroca han presentat el nou Cava per la llengua, una iniciativa solidària que té com a objectiu promoure el català.

L’escumós s’ha presentat al nou Esclat de Sant Cugat del Vallès, amb la presència d’Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua, Josep Puig, director general de Sumarroca, Manel Prat, cap de màrqueting de Bonpreu - Esclat, i l’artista Perejaume.

Josep Puig, en declaracions a Cupatges, ha comentat que "fem aquest cava per ajudar a aquesta ONG que lluita per normalitzar l'ús del català a tots els nivells. També n'elaborem un altre, el True Colors, per ajudar al col·lectiu LGTBI. Ens agrada sentir que ajudem a causes justes que tenim al costat".

Els beneficis recaptats amb la venda del cava es destinaran a campanyes de promoció del català de la Plataforma per la Llengua. El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, es destinaran 1,39 euros a campanyes de foment del català. El Cava per la llengua es podrà trobar a la xarxa d'establiments Bonpreu - Esclat.   

Des d'un punt de vista gastronòmic, el cava està avalat per l'experiència de les caves Sumarroca. És un cava brut reserva amb les varietats de raïm macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay procedents de les finques Sumarroca Molí Coloma i Sabartés, amb una criança de 30 mesos.

Però el cava té també un important vessant artístic. El nou disseny del Cava per la Llengua està fet a partir d’una obra de Perejaume elaborada a benefici de la Plataforma per la Llengua. L’obra és una al·legoria sobre la llengua, feta a partir de la forma del Turó de l’Home.

 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien