Neix el cava de la Plataforma per la Llengua elaborat per Sumarroca

El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, es destinaran 1,39 euros a campanyes de foment del català

El Cava per la llengua es troba a la xarxa d'establiments Bonpreu - Esclat.

Utòpic, el nou vi 100% xarel·lo de Sumarroca

| 13/12/2018 a les 08:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Sumarroca, Plataforma per la Llengua
Aquest Nadal es podrà brindar amb cava, i a la vegada, brindar pel català. La Plataforma per la Llengua i Bodegues Sumarroca han presentat el nou Cava per la llengua, una iniciativa solidària que té com a objectiu promoure el català.

L’escumós s’ha presentat al nou Esclat de Sant Cugat del Vallès, amb la presència d’Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua, Josep Puig, director general de Sumarroca, Manel Prat, cap de màrqueting de Bonpreu - Esclat, i l’artista Perejaume.

Josep Puig, en declaracions a Cupatges, ha comentat que "fem aquest cava per ajudar a aquesta ONG que lluita per normalitzar l'ús del català a tots els nivells. També n'elaborem un altre, el True Colors, per ajudar al col·lectiu LGTBI. Ens agrada sentir que ajudem a causes justes que tenim al costat".

Els beneficis recaptats amb la venda del cava es destinaran a campanyes de promoció del català de la Plataforma per la Llengua. El cava es pot comprar a 7,95 euros i, de cada ampolla venuda, es destinaran 1,39 euros a campanyes de foment del català. El Cava per la llengua es podrà trobar a la xarxa d'establiments Bonpreu - Esclat.   

Des d'un punt de vista gastronòmic, el cava està avalat per l'experiència de les caves Sumarroca. És un cava brut reserva amb les varietats de raïm macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay procedents de les finques Sumarroca Molí Coloma i Sabartés, amb una criança de 30 mesos.

Però el cava té també un important vessant artístic. El nou disseny del Cava per la Llengua està fet a partir d’una obra de Perejaume elaborada a benefici de la Plataforma per la Llengua. L’obra és una al·legoria sobre la llengua, feta a partir de la forma del Turó de l’Home.

 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)