Vins i Licors Grau celebra un tast de 7 vins amb 100 punts Parker, de la mà de Luís Gutiérrez

S’han tastat 7 vins amb la màxima puntuació que atorga aquest crític de vins nord-americà

Puntuacions Parker; el gurú de Baltimore continua rendit al Priorat

| 06/12/2018 a les 09:03h
Arxivat a: Vins, Vins i Licors Grau, Punts Parker, Vins 100 punts Parker

El dimarts 4 de desembre va tenir lloc un tast impartit per Luis Gutiérrez, el tastador de Robert Parker per Espanya, Argentina, Xile i el Jura, a l’auditori de Vins i Licors Grau de Palafrugell. Durant la classe magistral es van tastar 7 vins que tenen el reconeixement de 100 punts Parker, molt exclusius i difícils de trobar actualment al mercat:
 
- Barbadillo Reliquias Palo Cortado
- Castillo de Ygay Gran Reserva Blanco 1986
- Compañía de Vinos Telmo Rodríguez Las Beatas 2015
- Dominio de Pingus 2014
- Gran Enemigo Single Vineyard Gualtallary Cabernet Franc 2013
- Château Cheval Blanc 2010
- Toro Albalá Don P.X. Convento Selección 1946
 
A l’acte hi van assistir alguns dels màxims representants de les bodegues, com són Telmo Rodríguez president de la Compañía de Vinos Telmo Rodríguez i la bodega familiar Granja de Nuestra Señora de Remelluri; Armando Guerra, enòleg i responsable dels vins d’Alta Gamma de Bodegas Barbadillo; Rosario Sánchez, filla del propietari de Toro Albalá i responsable d’enoturisme i relacions públiques de la bodega; Francisco Muñoz, gerent de Toro Albalá.

També personatges rellevants del sector, com Josep Roca d'El Celler de Roca o Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i altres personalitats del món de l’enologia, sommelieria i de la premsa especialitzada.També cal destacar la presència del cantant Sergio Dalma, amic de la família Grau, client i aficionat al món del vi.
 
La sessió va tenir com a punt de partida la benvinguda, per part de Jordi Grau Segarra, i també una breu presentació de les personalitats presents. Seguidament Gutiérrez va iniciar el tast dels 7 vins 100 punts Parker descrivint-los amb anècdotes i vivències personals i amb els propietaris dels cellers.
 
Es va  obrir un torn d’intervencions i preguntes en què els elaboradors dels vins presents van explicar quina és la filosofia de treball per aconseguir aquest reconeixement i com veuen el futur dels seus vins. Així mateix, Josep Roca i Anna Vicens van fer una valoració sobre el tast i van felicitar a Vins i Licors Grau per iniciatives d’alt nivell com la que tenia lloc en aquell moment.
 
A continuació, es va servir un aperitiu de El Celler de Can Roca en què els assistents van poder intercanviar impressions i opinions sobre el tast. 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien