FINCA ESPOLLA

Finca Espolla 2015, de Castell de Perelada

Àngel Garcia Petit tasta el Finca Espolla 2015 del celler de la DO Empordà Castell de Perelada

Vuit vins negres espectaculars i autòctons que probablement mai has tastat

Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Castell de Perelada, Finca Espolla, Finca Espolla 2015

El “Finca Espolla” és un vi de perfil mediterrani, amb la fusta de roure com a complement, elaborat pel Celler Perelada amb raïms de monestrell, syrah i garnatxa negra que provenen de la finca del mateix nom que posseeixen al peu de la Serra de l’Albera, a l’Alt Empordà, tocant a la frontera francesa. És una finca de 21 ha. amb vinyes situades en pendents i en terrasses sobre sòls de pissarra.

En la seva elaboració s’ha deixat reposar en bótes noves de roure francès durant 18 mesos, i posteriorment un temps indeterminat en ampolla. El vi té un atractiu color amb reflexos de sang i de robí que emet amb nitidesa flaires dolces de bóta de roure combinades harmònicament amb records de fruita negra madura i confitada.

Més tard és el moment de les espècies que -més tímides- s’integren discretament al conjunt aromàtic del vi on malden per destacar el clau, la nou moscada i el gingebre.

Un cop a la boca s’obre pas una mesurada nota tànnica que ens desperta els sentits i ens mostra un vi vigorós, amb pes de fruita, carnós i amb volum, i amb un pas de boca que deixa un rastre de fruita especiada i de frescor. El “Finca Espolla” és un bon acompanyant d’una espatlla de xai al forn aromatitzada amb herbes aromàtiques i un raig de brandi. 

El vi, amb un caràcter contundent i marcadament mediterrani, està emparat dins la denominació d'origen Empordà i el podeu trobar al mercat a uns 15 euros.


 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
A Can Calopa s'elabora el vi de Barcelona | El vi es pot degustar, amb tots els altres productes de l'Olivera, a la recent inaugurada Vinoteca de Can Calopa
Mones de Pasqua
Mones de Pasqua | Adrià Costa
Àlvar Llobet
Cassola de bacallà, panadons i cocarrois, entre les menges estrelles d'aquests dies de festa
Imatge il·lustrativa
La DO Terra Alta alerta de la importància de seguir el procediment judicial per evitar la implantació de les 3 centrals eòliques anunciades a la comarca de forma imminent