Loxarel ja exporta més del 65% de la seva producció

El celler pioner en la viticultura ecològica i biodinàmica i l’ús d’àmfores de fang s’obre mercat al nord d’Europa, als Estats Units i al Japó

Puntuacions Parker; el gurú de Baltimore continua rendit al Priorat

| 04/12/2018 a les 06:35h
Arxivat a: Cellers, loxarel

Loxarel, celler ecològic i biodinàmic, ha aconseguit aquest 2018 ampliar el seu mercat exterior i ja exporta més entre un 65% i un 68% del total de la seva producció.

A part de consolidar-se en els mercats centreeuropeus, aquest any Loxarel ha registrat un creixement significatiu en països del nord d’Europa i Escandinàvia, així com també als Estats Units i al Japó. El mercat asiàtic mostra un interès especial per la gamma de vins naturals A Pèl, fermentats en àmfora, i per l’escumós de la mateixa gamma elaborat a partir del mètode ancestral, mentre que als EUA els vins i escumosos ecològics de la línia bàsica són els que concentren més demanda.

Josep Mitjans i Teresa Nin, propietaris de Loxarel, afirmen que l’aposta per aquests nous mercats respon al caràcter “inquiet i innovador” del celler familiar.

La nova anyada del 790 PeCat’s, a punt de sortir al mercat

Aquest desembre sortirà al mercat la nova anyada (2016) d’un dels vins negres insígnia del celler: el 790 PeCa’ts. Elaborat amb garnatxa negra d’una sola vinya d’alçada situada al Pla de Manlleu i una pinzellada se syrah, la fermentació alcohòlica i malolàctica es fa en àmfores de fang i s’afina en botes de roure de 500 litres. D’aquesta anyada se n’han elaborat 3.900 ampolles, unes 800 menys que l’any passat degut a la poca pluviometria que es va registrar durant el 2016.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
El Passeig de Gràcia concentrarà el talent culinari de xefs com Martín Berasategui, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Carles Gaig, Aurelio Morales y Joel Castanyé, entre d’altres | Estrella Damm, Familia Torres, Juvé & Camps, Royal Bliss i Renfe s’uneixen a Passeig de Gourmets
Joan Nebot proposant un vi a la nova secció de Cupatges Els Vins de la Setmana
Joan Nebot proposant un vi a la nova secció de Cupatges Els Vins de la Setmana
Sergi Cortés
El Joan Nebot ens proposa el vi rosat Lola Bel de Vinyes del Convent
Imatge il·lustrativa
La línia Vallmajor estrena etiquetes amb una imatge més moderna