Loxarel ja exporta més del 65% de la seva producció

El celler pioner en la viticultura ecològica i biodinàmica i l’ús d’àmfores de fang s’obre mercat al nord d’Europa, als Estats Units i al Japó

Puntuacions Parker; el gurú de Baltimore continua rendit al Priorat

| 04/12/2018 a les 06:35h
Arxivat a: Cellers, loxarel

Loxarel, celler ecològic i biodinàmic, ha aconseguit aquest 2018 ampliar el seu mercat exterior i ja exporta més entre un 65% i un 68% del total de la seva producció.

A part de consolidar-se en els mercats centreeuropeus, aquest any Loxarel ha registrat un creixement significatiu en països del nord d’Europa i Escandinàvia, així com també als Estats Units i al Japó. El mercat asiàtic mostra un interès especial per la gamma de vins naturals A Pèl, fermentats en àmfora, i per l’escumós de la mateixa gamma elaborat a partir del mètode ancestral, mentre que als EUA els vins i escumosos ecològics de la línia bàsica són els que concentren més demanda.

Josep Mitjans i Teresa Nin, propietaris de Loxarel, afirmen que l’aposta per aquests nous mercats respon al caràcter “inquiet i innovador” del celler familiar.

La nova anyada del 790 PeCat’s, a punt de sortir al mercat

Aquest desembre sortirà al mercat la nova anyada (2016) d’un dels vins negres insígnia del celler: el 790 PeCa’ts. Elaborat amb garnatxa negra d’una sola vinya d’alçada situada al Pla de Manlleu i una pinzellada se syrah, la fermentació alcohòlica i malolàctica es fa en àmfores de fang i s’afina en botes de roure de 500 litres. D’aquesta anyada se n’han elaborat 3.900 ampolles, unes 800 menys que l’any passat degut a la poca pluviometria que es va registrar durant el 2016.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Ahir es van lliurar els premis de la 6a edició del Concurs BlocDOCat de la Denominació d’Origen Catalunya |
Imatge il·lustrativa
La marca col·lectiva de la UE Corpinnat suma el seu novè soci, el celler Mas Candí
Imatge il·lustrativa
Família Torres instal·la, per segon any consecutiu, un exclusiu espai pop up al centre de Vielha durant aquestes festes de Nadal per acostar els seus vins més emblemàtics als residents i visitants de la Vall d’Aran.