corpinnat

Júlia Bernet, el vuitè Corpinnat

Júlia Bernet ja és membre de Corpinnat després de superar les dues auditories inicials preceptives per entrar a formar part d’aquesta marca col·lectiva de la UE

El Cava vol visibilitzar la qualitat Premium

| 03/12/2018 a les 12:29h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Corpinnat
Imatge il·lustrativa
El celler Júlia Bernet ja és nou membre de Corpinnat després de superar les dues auditories inicials preceptives per entrar a formar part d’aquesta marca col·lectiva de la UE que té com a objectiu prestigiar els grans vins escumosos que s’elaboren al cor del Penedès. D’aquesta manera, Júlia Bernet es converteix en el vuitè celler de la marca que ja integren Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló i Huguet-Can Feixes. 

El celler està situat al massís d’Ordal amb vinyes que creixen a 400 metres d’alçada respecte el nivell del mar. Els seus vins i caves provenen d’agricultura ecològica de verema 100% manual. Elabora 40.000 ampolles repartides en una gamma de 6 caves; Ingènius, Exsum Or, Exsum Rosat, 60x40, R-130 i Maria Bernet. Elabora també quatre vins tranquils. 

Aquest és el vuitè celler que s’incorpora al projecte Corpinnat des que la marca es va presentar en societat el 10 d’abril passat a Sant Sadurní d’Anoia. Des d’aleshores, han estat nombrosos els cellers que s’han interessat per entrar a formar part de la marca i alguns ja han iniciat el procés per passar les auditories que els permetran entrar, tal com han fet en els darrers mesos Huguet-Can Feixes -tal com vam avançar a Cupatges.cat- i ara Júlia Bernet. 

Igualment, tots els cellers aspirants a entrar a Corpinnat hauran de complir o adaptar-se al reglament d’ús de la marca que estableix, entre d’altres característiques, collita manual, raïm ecològic certificat, utilització de varietats històriques —posant especial èmfasi en les autòctones—, vinificació íntegra a la propietat, criances superiors a 18 mesos, preu mínim garantit al viticultor amb un increment gradual i compromís amb el rigor i l’autoexigència.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa | Corpinnat
Ramon Francàs
Joan Huguet opta a rellevar Josep Maria Albet a la presidència de la DO Penedès | Eduard Sanfeliu Giró serà el nou president de la Confraria del Cava
Imatge il·lustrativa
Els penedesencs Ramon Jané i Toni Carbó tornen a guanyar el concurs del restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, que reparteix més de 7.000 euros en premis | Ramon Francàs i Anna Casabona es classifiquen en segona posició en aquesta sisena edició, en que han participat 82 parelles
Imatge il·lustrativa
Carles Escolar ha forjat la seva experiència al Celler Masroig de la DO Montsant