do cava

El Cava vol visibilitzar la qualitat Premium

En els primers 9 mesos del 2018 les vendes han caigut un -0,89%

El sector espera tancar l’any amb unes vendes rècord de 252 milions d’ampolles

Es podria flexibilitzar el reglament dels caves bàsics, permetent un increment dels rendiments de raïm per hectàrea

Javier Pagés: “Seria molt important que els membres de Corpinnat es convencessin que dins el Cava poden tenir més futur i avenir”.

9 caves singulars i especials per aquesta tardor

| 29/11/2018 a les 08:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Cava
Imatge il·lustrativa
El nou president del Consell Regulador de la DO Cava, Javier Pagés, ha anunciat la creació d’una nova categoria, la dels caves Premium, a partir de la propera verema. Ha explicat que vol segmentar i diferenciar aquests productes dels caves bàsics. Els Premium podran especificar l’origen (zones i fins i tot subzones) i tindran criances més llargues que els caves bàsics, menors rendiments de premsa o vinyes que no coexisteixin amb d’altres DO.
 

Javier Pagés en una trobada amb periodistes - Foto: Ramon Francàs


Els caves Gran Reserva i els de Paratge Qualificat ja entrarien directament en aquesta nova categoria. El projecte, que ja ha estat aprovat en el sí del ple del Consell Regulador, es troba en les seves beceroles. Tota la normativa està encara per desenvolupar. La zonificació a la DO Cava no es creu que es pugui assolir abans de dos anys.

En aquest nou marc, també es podria flexibilitzar el reglament dels caves bàsics, permetent, per exemple, un increment dels rendiments de raïm per hectàrea. Javier Pagés ha recordat que a l’AOC Champagne el rendiment màxim de quilograms de raïm per hectàrea es situa en 15.500. En canvi, a la DO Cava el rendiment màxim de la darrera collita es va situar en 12.000 quilos per hectàrea.

El sector espera tancar l’any amb unes vendes situades lleugerament per sobre de les del 2017, fins a la xifra rècord de 252 milions d’ampolles. Pagés diu que el 2017 va ser “un molt bon any”. En els primers 9 mesos del 2018 les vendes han caigut un -0,89% (+2,2% als mercats internacionals i al voltant d’un -5% al mercat intern).
 
El president del Consell Regulador del Cava, que reconeix que continua l’ascens dels caves i dels escumosos no catalans, veu difícil que es puguin igualar les xifres de vendes assolides el 2017 al mercat espanyol. Remarca, però, que a l’estancat mercat espanyol es cau en volum però no pas en valor. De fet, situa en un +4% l’increment dels preus del cava al mercat domèstic.

Durant els tres primers semestres de l’any Alemanya ha liderat les compres internacionals, seguit de Bèlgica (que ha patit un descens lleuger), el Regne Unit, França, Japó, els Països Baixos, Suècia, Finlàndia i Suïssa. En el mercat nipó també s’ha notat una desacceleració de les vendes, la qual cosa és conseqüència de la baixada aranzelària del 15% a partir del proper 1 de gener com a conseqüència dels nous acords comercials amb la Unió Europea. Això ha fet que moltes compres s’hagin deixat de fer esperant les millors condicions econòmiques a partir de gener que ve.

Javier Pagés, que vol multiplicar per quatre els 800.000 euros anuals destinats a comunicació i promoció, ha fet una crida a la “cohesió” del sector i ha dit que “seria molt important que els membres de Corpinnat es convencessin que dins el Cava poden tenir més futur i avenir”.
 

El nou president del Consell Regulador del Cava manifesta que en aquest mandat de quatre d’anys que acaba d’iniciar-se centrarà els esforços en “maximitzar la qualitat i incrementar la garantia de qualitat”. Vol que el cava sigui considerat un referent per la seva qualitat a tot el món, i que s’aconsegueixi “una major connexió emocional entre els consumidors i el cava”. Tot plegat ho supedita als objectius de fer del Cava “una DO atractiva i rendible per a tots els actors”.

D’altra banda, el Consell Regulador del Cava ha fer balanç de la darrera verema, en la qual s’han collit 332 milions de quilos de raïm (un +17% respecte l’anyada de sequera del 2017).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

Champagne?
Aureli, 30/11/2018 a les 08:03
+1
-0
Ens fixem en els rediments del champagne? d'acord, fem-ho, tambe amb els preus...a no, aixo no.
Aqui hem d'aumentar els rediments, a veure si aixi aconseguim sensacio de sobreproduccio i les caves compradores poden pagar el quilo de raïm mes barat, com fa uns quants anys a 25 o 30 centims, mentre que ha la champagne es paga a uns quants euros cada quilo.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Carles Escolar ha forjat la seva experiència al Celler Masroig de la DO Montsant
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral
Imatge il·lustrativa
El restaurant Enoteca de Paco Pérez va ser l'escenari de la presentació de les noves anyades dels gran vins de Família Torres | Milmanda, Mas la Plana, Reserva Real, Gran Muralles i Perpetual