do cava

El Cava vol visibilitzar la qualitat Premium

En els primers 9 mesos del 2018 les vendes han caigut un -0,89%

El sector espera tancar l’any amb unes vendes rècord de 252 milions d’ampolles

Es podria flexibilitzar el reglament dels caves bàsics, permetent un increment dels rendiments de raïm per hectàrea

Javier Pagés: “Seria molt important que els membres de Corpinnat es convencessin que dins el Cava poden tenir més futur i avenir”.

9 caves singulars i especials per aquesta tardor

| 29/11/2018 a les 08:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Cava
Imatge il·lustrativa
El nou president del Consell Regulador de la DO Cava, Javier Pagés, ha anunciat la creació d’una nova categoria, la dels caves Premium, a partir de la propera verema. Ha explicat que vol segmentar i diferenciar aquests productes dels caves bàsics. Els Premium podran especificar l’origen (zones i fins i tot subzones) i tindran criances més llargues que els caves bàsics, menors rendiments de premsa o vinyes que no coexisteixin amb d’altres DO.
 

Javier Pagés en una trobada amb periodistes - Foto: Ramon Francàs


Els caves Gran Reserva i els de Paratge Qualificat ja entrarien directament en aquesta nova categoria. El projecte, que ja ha estat aprovat en el sí del ple del Consell Regulador, es troba en les seves beceroles. Tota la normativa està encara per desenvolupar. La zonificació a la DO Cava no es creu que es pugui assolir abans de dos anys.

En aquest nou marc, també es podria flexibilitzar el reglament dels caves bàsics, permetent, per exemple, un increment dels rendiments de raïm per hectàrea. Javier Pagés ha recordat que a l’AOC Champagne el rendiment màxim de quilograms de raïm per hectàrea es situa en 15.500. En canvi, a la DO Cava el rendiment màxim de la darrera collita es va situar en 12.000 quilos per hectàrea.

El sector espera tancar l’any amb unes vendes situades lleugerament per sobre de les del 2017, fins a la xifra rècord de 252 milions d’ampolles. Pagés diu que el 2017 va ser “un molt bon any”. En els primers 9 mesos del 2018 les vendes han caigut un -0,89% (+2,2% als mercats internacionals i al voltant d’un -5% al mercat intern).
 
El president del Consell Regulador del Cava, que reconeix que continua l’ascens dels caves i dels escumosos no catalans, veu difícil que es puguin igualar les xifres de vendes assolides el 2017 al mercat espanyol. Remarca, però, que a l’estancat mercat espanyol es cau en volum però no pas en valor. De fet, situa en un +4% l’increment dels preus del cava al mercat domèstic.

Durant els tres primers semestres de l’any Alemanya ha liderat les compres internacionals, seguit de Bèlgica (que ha patit un descens lleuger), el Regne Unit, França, Japó, els Països Baixos, Suècia, Finlàndia i Suïssa. En el mercat nipó també s’ha notat una desacceleració de les vendes, la qual cosa és conseqüència de la baixada aranzelària del 15% a partir del proper 1 de gener com a conseqüència dels nous acords comercials amb la Unió Europea. Això ha fet que moltes compres s’hagin deixat de fer esperant les millors condicions econòmiques a partir de gener que ve.

Javier Pagés, que vol multiplicar per quatre els 800.000 euros anuals destinats a comunicació i promoció, ha fet una crida a la “cohesió” del sector i ha dit que “seria molt important que els membres de Corpinnat es convencessin que dins el Cava poden tenir més futur i avenir”.
 

El nou president del Consell Regulador del Cava manifesta que en aquest mandat de quatre d’anys que acaba d’iniciar-se centrarà els esforços en “maximitzar la qualitat i incrementar la garantia de qualitat”. Vol que el cava sigui considerat un referent per la seva qualitat a tot el món, i que s’aconsegueixi “una major connexió emocional entre els consumidors i el cava”. Tot plegat ho supedita als objectius de fer del Cava “una DO atractiva i rendible per a tots els actors”.

D’altra banda, el Consell Regulador del Cava ha fer balanç de la darrera verema, en la qual s’han collit 332 milions de quilos de raïm (un +17% respecte l’anyada de sequera del 2017).

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

Champagne?
Aureli, 30/11/2018 a les 08:03
+1
-0
Ens fixem en els rediments del champagne? d'acord, fem-ho, tambe amb els preus...a no, aixo no.
Aqui hem d'aumentar els rediments, a veure si aixi aconseguim sensacio de sobreproduccio i les caves compradores poden pagar el quilo de raïm mes barat, com fa uns quants anys a 25 o 30 centims, mentre que ha la champagne es paga a uns quants euros cada quilo.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.
Imatge il·lustrativa
La nova normalitat no atura l’activitat estiuenca de la DO Catalunya; concerts i activitats amb totes les mesures de seguretat