formació

Més de 250 alumnes assoleixen el Certificat “Coneixedor de Vi i Cava”

La formació aglutina totes aquelles tasques relacionades amb una millor manipulació, servei i venda

Giró Ribot, el nou cava Rotary

| 27/11/2018 a les 18:45h
Especial: Formació
Arxivat a: Per aprendre'n, Fivin, Institut del cava, Coneixedor de Vi i Cava, AVC
Imatge il·lustrativa
Les patronals, Associació Vinícola Catalana i Institut del Cava  i la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició han implantat amb èxit el mòdul de Coneixedor de Vi i Cava a diferents escoles d’hostaleria i Restauració de Catalunya

Enguany és el setè any que s’està impartint aquest mòdul de formació sobre el vi i  el cava elaborat a qualsevol de les dotze denominacions d’origen catalanes. Les escoles que l’han introduït al seu programa han estat l’Escola Joviat de Manresa, l’Institut Olivar Gran de Figueres, l’Institut Cavall Bernat de Terrassa i l’Escola Jesuïtes de Sarrià - Sant Ignasi de Barcelona.

La formació consta de 66 hores lectives on els alumnes coneixen la identitat de cada denominació d’origen, els vins que s’elaboren a Catalunya, les particularitats de cada territori i paisatge, així com la importància de la preservació del medi ambient i els beneficis d’un consum moderat i responsable de vi en el context d’una dieta sana i equilibrada. La teoria s’acompanya amb tasts de vins i caves, on els alumnes posen a la pràctica els coneixements adquirits.

Aquest grau de formació està recolzat pel Departament d’Ensenyament, per l’INCAVI, les patronals del sector, pels professionals (sumillers i enòlegs) i empreses del sector així com pels centres educatius.

El certificat de “Coneixedor de Vi i Cava” permet als alumnes obtenir una sòlida formació  que els ajudarà a desenvolupar amb èxits les seves carreres professionals, ja sigui en un restaurant, una botiga o un celler, amb totes aquelles tasques relacionades amb una millor manipulació, servei i venda.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa
D'esquerra a dreta, Ton Mata, Joan Huguet, Xavier Gramona, Xavi Nadal i Toni de la Rosa | Corpinnat
Ramon Francàs
Joan Huguet opta a rellevar Josep Maria Albet a la presidència de la DO Penedès | Eduard Sanfeliu Giró serà el nou president de la Confraria del Cava
Imatge il·lustrativa
Els penedesencs Ramon Jané i Toni Carbó tornen a guanyar el concurs del restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, que reparteix més de 7.000 euros en premis | Ramon Francàs i Anna Casabona es classifiquen en segona posició en aquesta sisena edició, en que han participat 82 parelles
Imatge il·lustrativa
Carles Escolar ha forjat la seva experiència al Celler Masroig de la DO Montsant