gastronomia

​El Millor Xuixo del Món es fa a Banyoles

Els germans Ricard i Jordi Jambert, de la Fleca Pastisseria Padrés de Banyoles, s’imposen en el concurs que celebra el centenari d’aquest dolç, i que ha tingut lloc al Fòrum Gastronòmic Girona 2018

Albert Roca de la pastisseria Sant Croi guanya el concurs al millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat

| 19/11/2018 a les 07:28h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Millor Xuixo del Món
Imatge il·lustrativa
La Fleca Pastisseria Padrés de Banyoles, amb Ricard Jambert al capdavant com a pastisser, ha guanyat el concurs El Millor Xuixo del Món. Aquest certamen, que s’engloba dins de l’Any del Xuixo per celebrar el centenari d’aquest típic dolç català, es va celebrar ahir al Fòrum Gastronòmic Girona 2018.

El xuixo guanyador s’ha imposat a la seixantena de pastisseries de tota Catalunya que han participat en el concurs. El jurat n’ha destacat el punt de fregida i la textura de la crema. Formaven el jurat Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Mariana Garcia (EPGB), Fernando Toda (Dulcypas), Xano Saguer (Espai Sucre) i Nan Ferreres (CETT). El premi consisteix en un guardó, un xec per valor de 1.500€ i un lot de productes de la mantega premium per a professionals Corman.

La Fleca Pastisseria Padrés, fundada fa 80 anys, pertany als germans Ricard i Jordi Jambert, que es van fer càrrec d’aquest negoci fa 4 anys.

Avui dilluns, l’autor del xuixo vencedor oferirà un taller al Fòrum Gastronòmic.

L’Ajuntament de Girona, de la mà del periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós, ha impulsat la celebració de l’Any del Xuixo, amb diverses activitats, entre les quals ha estat el concurs, en que hi ha col·laborat en la coordinación l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Carles Escolar ha forjat la seva experiència al Celler Masroig de la DO Montsant
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral