DO Catalunya

La DO Catalunya verema un 12% més de raïm

A més, l’anyada 2018 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat.

La mar de fires

| 16/11/2018 a les 16:39h
Especial: Verema
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Catalunya, Resultats verema, Anyada 2018

La Denominació d’Origen Catalunya tanca la verema 2018 amb un augment de la producció del 12%. Mentre que la verema del 2017 es va tancar amb 44.474.325 kg, enguany ho fa amb 49,7 milions de kg, una xifra més pròxima al que podem considerar un any normal (50 milions de kg).

El final de l’hivern i la primavera s’han caracteritzat per les freqüents precipitacions, a algunes zones amb quantitats importants, i això ha permès que la majoria de vinyes hagin tingut un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps. A més, tot i algunes incidències puntuals per pedregades i gelades primaverals, el nombre de raïms per cep ha estat també superior al de l’any passat i tot plegat ha contribuït a aquest augment de la producció.

Qualitativament parlant, la maduració tècnica i fenòlica han estat òptimes, si bé és cert que el grau alcohòlic mitjà s’ha quedat al voltant de una unitat per sota de que s’havia registrat a la darrera verema. Amb relació a l’afectació per a malalties fúngiques, tot i que el míldiu va afectar els raïms abans i durant la floració allà on no s’havia protegit el cultiu de forma adequada, l’oïdi i la podridura s’han mantingut en uns nivells raonables. En definitiva, l’anyada 2018 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat.

Pel que fa a les varietats, cal destacar l’augment de la collita, tant pel que fa al raïm blanc (+12,68%) com al raïm negre (+10,90%). Ha estat especialment important la reducció en la varietat de raïm blanc, de chardonnay (-26,26%), que no obstant s’ha vist compensat per l’augment sobretot de macabeu (+60,93%), xarel·lo (+32,30%), garnatxa blanca (+7,81%) i moscatell (+5,01%) pel que fa a raïm blanc, i merlot (23,76%), cabernet sauvignon (+19,97%), garnatxa negra (6,37%) i ull de llebre (5,11%) en quant a raïm negre.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El projecte, amb una primera onada de 1000 entrevistes a consumidors, ha estat possible gràcies al patrocini de 6 denominacions d’origen catalanes | El Baròmetre aporta indicadors estadístics per conèixer què pensa el consumidor i poder actuar estratègicament amb accions encertades
Imatge il·lustrativa
El Celler Masroig potencia l’enoturisme de la zona i es manté com a referent del món del vi | L’ampolla de Vi Novell es vendrà a un preu inferior exclusivament aquell dia
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Wine Aspects arrenca el 23 d'octubre una sèrie de tasts benèfics dedicats a les 12 Denominacions d'Origen de vi catalanes