Se celebra la segona edició de "L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès!"

El Claustre dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès acull vins, gastronomia i diverses propostes culturals

Els "dons" de la denominació d'origen Penedès

| 14/11/2018 a les 21:49h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, 'Espectacle: vins Penedès'

La segona edició de “L'ESPECTACLE: Vins Negres Penedès!” s'ha celebrat a Vilafranca del Penedès. En aquesta ocasió, el claustre dels Trinitaris ha estat l’escenari escollit per l’organitzador de l’esdeveniment –el restaurant El Gat Blau, amb el patrocini de la DO Penedès– per gaudir d’una nit dedicada als vins negres de la DO Penedès d’alta gamma.

El tast s’ha acompanyat de propostes gastronòmiques elaborades amb productes locals, l’actuació de dansa de l’escola Gimdans i la sessió de DJMarian. Els 11 cellers participants han donat a conèixer les singularitats de les 17 referències que s’hi podien trobar. La bona acollida de la segona edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès!”, ha permès consolidar aquest esdeveniment amb l’objectiu de refermar el consum dels vins negres Penedès entre el públic general.

Un escenari singular per a gaudir de vins Premium

El claustre dels Trinitaris ha estat l’escenari de l’acte. Els 11 cellers que han participat a l’edició 2018 de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès!” –Albet i Noya, Can Feixes, Jean Leon, Família Torres, Oriol Rossell, Bodegues Pinord, Can Descregut, Viladellops, Parató, Parés Baltà, i Can Ràfols dels Caus– s’han mostrat molt satisfets de l’acollida de l’acte. Una sensació que també han tingut els assistents que han gaudit de l’esdeveniment fins al darrer moment. El fet de que siguin els propis cellers els que donin a tastar les 17 referències que han participat, és un dels trets singulars d’aquest acte. Tal i com ha explicat la propietària del restaurant de El Gat Blau, Olga Guasch, “el públic que participa és preocupa per saber què està tastant, no el mou el simple consum del vi”.

L’alta qualitat dels vins de la DO Penedès que s’hi han pogut tastar, s’han acompanyat de la cuina penedesenca del restaurant El Gat Blau i dels productes de la formatgeria Xerigots. Entre els plats, s’hi han pogut degustar com mandonguilles de Gall del Penedès.

La proposta vinícola i gastronòmica s’ha maridat amb l’escola de dansa Gimdans.  La seva directora, Sandra Ferré, juntament amb dues ballarines, han representat quatre coreografies basades en el cicle de la viticultura: la floració del cep, la fermentació de vi, el tast i el despertar dels sentits. Durant la vetllada els assistents també han gaudit de la sessió de DJMarian, i de la visita d’una de les icones del patrimoni tradicional vilafranquí: la figura de Sant Fèlix ha fet acte de presència juntament amb els administradors de la Festa Major de Vilafranca d’aquest any.

Els bons resultats dels últims certàmens demostren el bon camí que la denominació d’origen pren per trencar el tòpic que la vincula únicament amb els vins blancs. El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha explicat que “la línia de treball de la DO Penedès continuarà centrant-se en continuar donant a conèixer l’alt nivell dels vins que s’elaboren a la DO Penedès”. Actualment el 40% dels vins que s’elaboren dins del paraigües de la DO Penedès són negres, cosa que demostra la importància que tenen aquest tipus de vins dins del territori.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Tercera entrega de la secció de la DO Catalunya "Vinos sin complejos" | ¿Qué tiene el vino que no tenga la cerveza?
Imatge il·lustrativa
L’artista barcelonina Glòria Muñoz vesteix l'ampolla amb el paisatge del Penedès
Imatge il·lustrativa
El Celler Masroig potencia l’enoturisme de la zona i es manté com a referent del món del vi | L’ampolla de Vi Novell es vendrà a un preu inferior exclusivament aquell dia