novetats

Neix La Graua, el nou Clàssic Penedès de Mas Bertran

Aquest escumós neix del raïm de ceps de més de 60 anys de dues varietats autòctones (Xarel·lo i Macabeu) que conviuen en una mateixa vinya

Vuit vins negres espectaculars i autòctons que probablement mai has tastat

| 08/11/2018 a les 21:11h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, La Graua, Clàssic Penedès, Llarga criança, Mas Bertran
Imatge il·lustrativa
El celler de Sant Martí Sarroca Mas Bertran ha tret al mercat el nou Clàssic Penedès La Graua. Es tracta d’un escumós de mètode tradicional, elaborat amb un cupatge de varietats autòctones (50% Xarel·lo, 50% Macabeu), conreades en una mateixa vinya de 60 anys, que dona nom a l’ampolla.

Aquesta vinya va ser plantada l’any 1951 per l’avi de la família Carbó el mateix any que va néixer el seu primer fill. El vincle emocional amb aquests ceps s’ha volgut recollir en un clàssic de llarga criança, elaborat amb raïm ecològic collit a mà, en caixes de 15 quilos. Un cop al celler, el raïm passa pel derrapat i la taula de selecció manual per garantir que només el millor raïm, el de més qualitat, passi a la premsa.

La Graua és un brut nature amb una criança mínima de 50 mesos que Mas Bertran elabora, una vegada més, com a part del seu compromís amb el Penedès i els Clàssics de gran qualitat.

Té un nas net on destaquen aromes de pastisseria i de torrats. En boca ens apareix fruita confitada acompanyada de fruits secs torrats. Llarg i persistent.

El trobareu al mercat per uns 13-15 euros aproximadament.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Lluís Romero és filòleg i sommelier | El llibre explica les diferents tipologies de vins dolços que tenim a Catalunya | Més d'un centenar de vins dolços tastats amb una explicació detallada, característiques tècniques, preu i proposta de maridatge
Una zona de vinyes del Priorat
Una zona de vinyes del Priorat | ACN
Crearan u banc de terres, que tingui una base de dades de les finques per recuperar i una altra d'interessats a explotar-les mitjançant acords
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua