Denominacions d'origen

La DO Penedès reivindica els seus vins negres a Barcelona

El Recinte Modernista de Sant Pau va acollir les referències d’alta gamma dels 14 cellers

Una nit dedicada a la viticultura, la gastronomia i la dansa

El proper 10 de novembre Vilafranca del Penedès agafa el relleu de Barcelona

Els "dons" de la denominació d'origen Penedès

| 03/11/2018 a les 17:25h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Penedès
Imatge il·lustrativa
El Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona va acollir la primera edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès... Una joia de vins!” que el restaurant vilafranquí El Gat Blau i la DO Penedès van celebrar la setmana passada. L’excel·lència dels vins negres Penedès que es van poder tastar, acompanyats per plats inspirats en la cuina penedesenca, creats especialment per a l’ocasió.

A més, l’acte també va comptar amb diverses propostes culturals com la dansa de l’escola Gimdans, la sessió de DJ Marian i l’exposició de joies creada per Bruna Jewels. Una vetllada que va permetre als assistents conèixer l’alt nivell dels vins negres Penedès i acostar la seva qualitat al gran públic.

Un acte multidisciplinar amb els vins negres com a protagonistes

La primera edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès... Una joia de vins!”, és una mostra més de les actuals línies estratègiques que la DO Penedès va definir a principis d’any. La denominació d’origen vol trencar el tòpic que la vincula solament amb els vins blancs. El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, creu que “l’èxit d’un esdeveniment com aquest demostra que estem treballant en una bona direcció per tal de que el públic final prengui consciència de l’alt nivell dels nostres vins negres”.
 
Actualment el 40% dels vins que es produeixen a la DO Penedès són negres i el seu reconeixement internacional és evident. “La nostra línia de treball es basa en potenciar actes on la qualitat i el tracte directe amb el públic siguin els punts forts”, destaca Olivella.

A “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès... Una joia de vins!”, els assistents tenen la possibilitat de conèixer les característiques i la personalitat de cada vi de la mà dels seus elaboradors. Segons la propietària de El Gat Blau, Olga Guasch, “el nostre públic vol conèixer en profunditat el que beu, no busca tan sols el consum de vi”. En aquesta primera edició, hi han participat 14 cellers: Albet i Noya, Celler Avgvstvs Forum, Can Feixes, Jean Leon, Família Torres, Oriol Rossell, Bodegues Pinord, Can Descregut, Viladellops, Parató, Parés Baltà, Jané Ventura, Bodeuges Ca N’Estalella i Bodegues Sumarroca.
 

 Segona edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès” a Vilafranca de Penedès

La gran afluència de públic de la primera edició, ha fet que el proper 10 de novembre, de 19h a 22.30h, se celebri per segona ocasió “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès” a Vilafranca del Penedès. Enguany i per poder ampliar el nombre d’assistents, tindrà lloc a l’Església de la Trinitat. Els assistents podran tastar 17 referències dels 11 cellers participants: Albet i Noya, Can Feixes, Jean Leon, Família Torres, Oriol Rossell, Pinord, Can Descregut, Viladellops, Parató, Parés Baltà i Can Ràfols dels Caus.
 
Per un preu de 15€, els assistents podran tastar totes les referències de vi i gaudir de tres degustacions gastronòmiques basades en les propostes de cuina de proximitat del restaurant El Gat Blau i els formatges de Xerigots. Durant l’acte també hi haurà l’actuació de l’escola de dansa Gimdans que ha preparat un espectacle especial per l’ocasió. Segons la seva directora, Sandra Ferré,  quatre coreografies basades en el cicle de la viticultura: la floració del cep, la fermentació de vi, el tast i el despertar dels sentits.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb Nico Bour, cofundador d'Uvinum, el Marketplace de vins, cerveses i destil·lats de referència a Europa.
Imatge il·lustrativa
Convocada pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per impulsar la recerca infermera amb impacte social | Cava Bertha ha produït un cava solidari i els beneficis de la seva venda es destinaran al finançament d’aquest projecte
Imatge il·lustrativa
A més, l’anyada 2018 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat.