Denominacions d'origen

La DO Penedès reivindica els seus vins negres a Barcelona

El Recinte Modernista de Sant Pau va acollir les referències d’alta gamma dels 14 cellers

Una nit dedicada a la viticultura, la gastronomia i la dansa

El proper 10 de novembre Vilafranca del Penedès agafa el relleu de Barcelona

Els "dons" de la denominació d'origen Penedès

| 03/11/2018 a les 17:25h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Penedès
Imatge il·lustrativa
El Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona va acollir la primera edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès... Una joia de vins!” que el restaurant vilafranquí El Gat Blau i la DO Penedès van celebrar la setmana passada. L’excel·lència dels vins negres Penedès que es van poder tastar, acompanyats per plats inspirats en la cuina penedesenca, creats especialment per a l’ocasió.

A més, l’acte també va comptar amb diverses propostes culturals com la dansa de l’escola Gimdans, la sessió de DJ Marian i l’exposició de joies creada per Bruna Jewels. Una vetllada que va permetre als assistents conèixer l’alt nivell dels vins negres Penedès i acostar la seva qualitat al gran públic.

Un acte multidisciplinar amb els vins negres com a protagonistes

La primera edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès... Una joia de vins!”, és una mostra més de les actuals línies estratègiques que la DO Penedès va definir a principis d’any. La denominació d’origen vol trencar el tòpic que la vincula solament amb els vins blancs. El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, creu que “l’èxit d’un esdeveniment com aquest demostra que estem treballant en una bona direcció per tal de que el públic final prengui consciència de l’alt nivell dels nostres vins negres”.
 
Actualment el 40% dels vins que es produeixen a la DO Penedès són negres i el seu reconeixement internacional és evident. “La nostra línia de treball es basa en potenciar actes on la qualitat i el tracte directe amb el públic siguin els punts forts”, destaca Olivella.

A “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès... Una joia de vins!”, els assistents tenen la possibilitat de conèixer les característiques i la personalitat de cada vi de la mà dels seus elaboradors. Segons la propietària de El Gat Blau, Olga Guasch, “el nostre públic vol conèixer en profunditat el que beu, no busca tan sols el consum de vi”. En aquesta primera edició, hi han participat 14 cellers: Albet i Noya, Celler Avgvstvs Forum, Can Feixes, Jean Leon, Família Torres, Oriol Rossell, Bodegues Pinord, Can Descregut, Viladellops, Parató, Parés Baltà, Jané Ventura, Bodeuges Ca N’Estalella i Bodegues Sumarroca.
 

 Segona edició de “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès” a Vilafranca de Penedès

La gran afluència de públic de la primera edició, ha fet que el proper 10 de novembre, de 19h a 22.30h, se celebri per segona ocasió “L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès” a Vilafranca del Penedès. Enguany i per poder ampliar el nombre d’assistents, tindrà lloc a l’Església de la Trinitat. Els assistents podran tastar 17 referències dels 11 cellers participants: Albet i Noya, Can Feixes, Jean Leon, Família Torres, Oriol Rossell, Pinord, Can Descregut, Viladellops, Parató, Parés Baltà i Can Ràfols dels Caus.
 
Per un preu de 15€, els assistents podran tastar totes les referències de vi i gaudir de tres degustacions gastronòmiques basades en les propostes de cuina de proximitat del restaurant El Gat Blau i els formatges de Xerigots. Durant l’acte també hi haurà l’actuació de l’escola de dansa Gimdans que ha preparat un espectacle especial per l’ocasió. Segons la seva directora, Sandra Ferré,  quatre coreografies basades en el cicle de la viticultura: la floració del cep, la fermentació de vi, el tast i el despertar dels sentits.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ampliarà el celler del Montsant invertint 2 milions d'euros | L'objectiu és augmentar un 40% la capacitat de producció construint una nova sala de criança i una nova línia d’embotellat
Imatge il·lustrativa
Mistinguett col·labora amb la 11a Gala d’entrega dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Proliferen els cellers que utilitzen preparats biodinàmics per cultivar la vinya