NOVETATS

​El Celler Masroig presenta la imatge del Vi Novell 2018 i prepara la Festa on Joan Reig espinjolarà la bóta

La 9a Edició de la Festa del Vi Novell del Celler Masroig tindrà lloc el 17 de novembre, dia en que es presentarà el Vi Novell 2018 i la seva nova imatge

La gràfica del Vi Novell d’enguany es vincula amb la dita “A cada porc li arriba el seu Sant Martí”

El Celler Mas Roig i l'Agrícola de la Serra d'Almos es fusionen

| 03/11/2018 a les 10:59h
Arxivat a: Vins, Celler Masroig, Vi Novell 2018
El Celler Masroig presenta una nova imatge pel seu Vi Novell. La del 2018, com en altres edicions, torna a girar al volant del porc. Enguany es vincula amb el refrany “A cada porc li arriba el seu Sant Martí”. A l’etiqueta es pot apreciar de manera molt sintètica aquest porc que, a través de l’aurèola dels sants, ens porta el sacrifici i posterior martiri. És, per tant, una unió literal i satírica dels dos conceptes.

Amb l’objectiu de preservar la identitat i mantenir vives les tradicions, el Celler Masroig aposta cada any pel seu Vi Novell, amb una producció limitada de 10.000 ampolles. El Vi Novell 2018 és un vi fresc, afruitat i honest que presenta un intens i brillant color robí. Aromes a fruita vermella, principalment cirera i maduixa, estan complementades amb notes làctiques. Al paladar mostra suavitat i frescor, amb algunes notes a llaminadures. És un vi vellutat, amb un post-gust llarg.

El Vi Novell 2018 és bandarra, popular i amic de la gresca i la tradiió. És un cupatge amb varietats de garnatxa i carinyena que combina amb tot tipus de menjar relacionat amb el porc. L’elaboració és 100% maceració carbònica, una tècnica de vinificació on els raïms sencers fermenten a temperatures altes, fins a 30º, sense oxigen. 

Nova edició de la Festa del Vi Novell del Celler Masroig

El dissabte 17 de novembre tindrà lloc la 9a Edició de la Festa del Vi Novell del Celler Masroig. El celler és pioner en la recuperació d’aquesta tradició catalana, amb l’objectiu de continuar sent una referència en el món del vi i potenciar així l’enoturisme de la zona del Priorat.

La festa al Masroig començarà a les 18:30h i arrencarà amb el tradicional pregó, a càrrec del padrí d’aquesta edició, el cantant Joan Reig, bateria d’Els Pets i membre de formacions com Refugi, Mesclat i Tàrraco Surfers. Reig presenta el seu primer disc com a cantant en solitari després de més de 35 anys sobre els escenaris. Celler Masroig està patrocinant i donant una empenta important al projecte de Joan Reig al llarg de tot l’any. Una mostra va ser l’actuació del cantant i la seva banda el passat mes de juny al celler.

Tot seguit, a les 20h, Joan Reig espinjolarà la bóta del Vi Novell 2018, moment en que també se servirà oli del raig en taules perquè els assistents puguin degustar l’oli de la nova collita.

El Vi Novell no només és vi, és una manera d’estrenar i celebrar una nova collita, a més de donar per finalitzada la verema. Com en moltes edicions, es recupera la figura del porc, tal com marca la tradició, i aquest any es vincula amb el refrany “A cada porc li arriba el seu Sant Martí”.

El Celler Masroig ha actualitzat el lloc web vinovell.cat, dedicat al producte del 2018 i a la seva Festa, modernitzant el seu format per facilitar la navegació i la cercde continguts.
 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)