NOVETATS

​El Celler Masroig presenta la imatge del Vi Novell 2018 i prepara la Festa on Joan Reig espinjolarà la bóta

La 9a Edició de la Festa del Vi Novell del Celler Masroig tindrà lloc el 17 de novembre, dia en que es presentarà el Vi Novell 2018 i la seva nova imatge

La gràfica del Vi Novell d’enguany es vincula amb la dita “A cada porc li arriba el seu Sant Martí”

El Celler Mas Roig i l'Agrícola de la Serra d'Almos es fusionen

| 03/11/2018 a les 10:59h
Arxivat a: Vins, Celler Masroig, Vi Novell 2018
El Celler Masroig presenta una nova imatge pel seu Vi Novell. La del 2018, com en altres edicions, torna a girar al volant del porc. Enguany es vincula amb el refrany “A cada porc li arriba el seu Sant Martí”. A l’etiqueta es pot apreciar de manera molt sintètica aquest porc que, a través de l’aurèola dels sants, ens porta el sacrifici i posterior martiri. És, per tant, una unió literal i satírica dels dos conceptes.

Amb l’objectiu de preservar la identitat i mantenir vives les tradicions, el Celler Masroig aposta cada any pel seu Vi Novell, amb una producció limitada de 10.000 ampolles. El Vi Novell 2018 és un vi fresc, afruitat i honest que presenta un intens i brillant color robí. Aromes a fruita vermella, principalment cirera i maduixa, estan complementades amb notes làctiques. Al paladar mostra suavitat i frescor, amb algunes notes a llaminadures. És un vi vellutat, amb un post-gust llarg.

El Vi Novell 2018 és bandarra, popular i amic de la gresca i la tradiió. És un cupatge amb varietats de garnatxa i carinyena que combina amb tot tipus de menjar relacionat amb el porc. L’elaboració és 100% maceració carbònica, una tècnica de vinificació on els raïms sencers fermenten a temperatures altes, fins a 30º, sense oxigen. 

Nova edició de la Festa del Vi Novell del Celler Masroig

El dissabte 17 de novembre tindrà lloc la 9a Edició de la Festa del Vi Novell del Celler Masroig. El celler és pioner en la recuperació d’aquesta tradició catalana, amb l’objectiu de continuar sent una referència en el món del vi i potenciar així l’enoturisme de la zona del Priorat.

La festa al Masroig començarà a les 18:30h i arrencarà amb el tradicional pregó, a càrrec del padrí d’aquesta edició, el cantant Joan Reig, bateria d’Els Pets i membre de formacions com Refugi, Mesclat i Tàrraco Surfers. Reig presenta el seu primer disc com a cantant en solitari després de més de 35 anys sobre els escenaris. Celler Masroig està patrocinant i donant una empenta important al projecte de Joan Reig al llarg de tot l’any. Una mostra va ser l’actuació del cantant i la seva banda el passat mes de juny al celler.

Tot seguit, a les 20h, Joan Reig espinjolarà la bóta del Vi Novell 2018, moment en que també se servirà oli del raig en taules perquè els assistents puguin degustar l’oli de la nova collita.

El Vi Novell no només és vi, és una manera d’estrenar i celebrar una nova collita, a més de donar per finalitzada la verema. Com en moltes edicions, es recupera la figura del porc, tal com marca la tradició, i aquest any es vincula amb el refrany “A cada porc li arriba el seu Sant Martí”.

El Celler Masroig ha actualitzat el lloc web vinovell.cat, dedicat al producte del 2018 i a la seva Festa, modernitzant el seu format per facilitar la navegació i la cercde continguts.
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien