Nous cellers se sumen a Vinya-Celler-Masia

Vins El Cep, Baronia de Vilademuls i Can Marlès s’involucren amb la marca de garantia de collita pròpia VINYA-CELLER-MASIA

| 31/10/2018 a les 20:03h
Arxivat a: Actualitat, Vins del Cep, Can Merlès, Baronia de Vilademuls, Vinya-Celler-Masia

Tres cellers (dos del Penedès i un del Terraprim de l’Empordà) s’han sumat al projecte Vinya-Celler-Masia per impulsar un canvi en el reconeixement dels cellers de collita pròpia. Aquests tres cellers —Vins El Cep, Baronia de Vilademuls i Can Marlès— elaboren tots els seus vins, a les seves pròpies instal·lacions a partir del raïm de les seves vinyes i els comercialitzen amb marca pròpia. Aquests són els principals requisits que han de complir els cellers que formen part d’aquesta marca col·lectiva.

Lucia Pombo (Can Marlès) considera que és “imprescindible treballar en una línia que permeti la consolidació de petits cellers que elaboren productes autèntics, amb respecte pel medi ambient i consciència de conservació de les petites tradicions”. Lucia Pombo creu que els productors que també són elaboradors han de començar a fer accions conjuntes de defensa i preservació de la vinya. I, segons ella, el primer pas és donar valor a la terra i al procés de transformació que es fa als cellers “i que es pot considerar com un art”.

Pombo creu que a través de la marca Vinya-Celler-Masia es pot identificar una manera de fer. Precisament, Joaquim Reig (Baronia de Vilademuls) creu que aquesta marca ha de servir per posar de relleu la qualitat dels seus productes i guanyar prestigi en el mercat. Reig creu que aquesta és la via perquè el consumidor pugui detectar fàcilment els vins que provenen de cellers on es fa tot el procés, des de la vinya fins a l’ampolla. Maite Esteve (Vins El Cep) assegura que Vinya-Celler-Masia identifica i diferencia de forma clara i senzilla una manera de fer, un perfil de cellers que viuen la transformació de la vinya i l’elaboració del producte com un procés artesanal.

El president de Vinya-Celler-Masia, Francesc Suriol, creu que la marca necessita un nou impuls per adequar-se al seu potencial, ja que el context del sector vinícola català ha canviat molt en els últims anys i que ha arribat el moment de donar a conèixer i  posar en valor aquesta marca de garantia de collita pròpia.





 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb Nico Bour, cofundador d'Uvinum, el Marketplace de vins, cerveses i destil·lats de referència a Europa.
Imatge il·lustrativa
Convocada pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per impulsar la recerca infermera amb impacte social | Cava Bertha ha produït un cava solidari i els beneficis de la seva venda es destinaran al finançament d’aquest projecte
Imatge il·lustrativa
A més, l’anyada 2018 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat.