Nous cellers se sumen a Vinya-Celler-Masia

Vins El Cep, Baronia de Vilademuls i Can Marlès s’involucren amb la marca de garantia de collita pròpia VINYA-CELLER-MASIA

| 31/10/2018 a les 20:03h
Arxivat a: Actualitat, Vins del Cep, Can Merlès, Baronia de Vilademuls, Vinya-Celler-Masia

Tres cellers (dos del Penedès i un del Terraprim de l’Empordà) s’han sumat al projecte Vinya-Celler-Masia per impulsar un canvi en el reconeixement dels cellers de collita pròpia. Aquests tres cellers —Vins El Cep, Baronia de Vilademuls i Can Marlès— elaboren tots els seus vins, a les seves pròpies instal·lacions a partir del raïm de les seves vinyes i els comercialitzen amb marca pròpia. Aquests són els principals requisits que han de complir els cellers que formen part d’aquesta marca col·lectiva.

Lucia Pombo (Can Marlès) considera que és “imprescindible treballar en una línia que permeti la consolidació de petits cellers que elaboren productes autèntics, amb respecte pel medi ambient i consciència de conservació de les petites tradicions”. Lucia Pombo creu que els productors que també són elaboradors han de començar a fer accions conjuntes de defensa i preservació de la vinya. I, segons ella, el primer pas és donar valor a la terra i al procés de transformació que es fa als cellers “i que es pot considerar com un art”.

Pombo creu que a través de la marca Vinya-Celler-Masia es pot identificar una manera de fer. Precisament, Joaquim Reig (Baronia de Vilademuls) creu que aquesta marca ha de servir per posar de relleu la qualitat dels seus productes i guanyar prestigi en el mercat. Reig creu que aquesta és la via perquè el consumidor pugui detectar fàcilment els vins que provenen de cellers on es fa tot el procés, des de la vinya fins a l’ampolla. Maite Esteve (Vins El Cep) assegura que Vinya-Celler-Masia identifica i diferencia de forma clara i senzilla una manera de fer, un perfil de cellers que viuen la transformació de la vinya i l’elaboració del producte com un procés artesanal.

El president de Vinya-Celler-Masia, Francesc Suriol, creu que la marca necessita un nou impuls per adequar-se al seu potencial, ja que el context del sector vinícola català ha canviat molt en els últims anys i que ha arribat el moment de donar a conèixer i  posar en valor aquesta marca de garantia de collita pròpia.





 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ampliarà el celler del Montsant invertint 2 milions d'euros | L'objectiu és augmentar un 40% la capacitat de producció construint una nova sala de criança i una nova línia d’embotellat
Imatge il·lustrativa
Mistinguett col·labora amb la 11a Gala d’entrega dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Proliferen els cellers que utilitzen preparats biodinàmics per cultivar la vinya