fires

Arriba la 31a edició de la Festa del Vi de la Terra Alta amb la presència de 32 cellers de la DO

Els vins de la DO Terra Alta es donen cita a la Festa del Vi

La DO Terra Alta qualifica d'«espectacular» la verema d'enguany

| 25/10/2018 a les 09:38h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Festa del Vi de la Terra Alta, DO Terra Alta, Terra Alta
Imatge il·lustrativa
La propera setmana se celebra a Gandesa la Festa del Vi de la Terra Alta, un certamen que arriba a la 31a edició i que tindrà 32 cellers representant la Denominació d’Origen Terra Alta.

La inauguració de la Festa tindrà lloc divendres 2 de novembre a les 18:30h a la carpa de la Rambla de la Democràcia. L’acte serà presidit per Salvador Puig, Director General de l’INCAVI, que estarà acompanyat pels representants de les entitats organitzadores de la Festa així com pel pregoner d’enguany, Vicent Sanchis, director de Televisió de Catalunya.

A continuació, la comitiva es traslladarà fins a la Sala de Ball Societat Unió Gandesana on a les 19:30h tindrà lloc l’acte de lliurament de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2018, un concurs que reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comitè de tast de la DO Terra Alta. Vicent Sanchis serà l’encarregat de lliurar els premis d’una edició que novament bat tots els rècords de participació, amb 165 referències que opten a premi.

Nit de les Garnatxes Blanques

Divendres al vespre (22h) se celebra al Celler Cooperatiu de Gandesa la 9a edició de la Nit de les Garnatxes Blanques, una trobada que s’ha convertit ja en un clàssic de la festa i on les garnatxes blanques de la DO Terra Alta són les protagonistes absolutes. Enguany es podran degustar més de 40 vins elaborats majoritàriament amb aquesta varietat emblema de la comarca, des de vins joves fins a vins amb pas per fusta o vins de licor. La proposta gastronòmica anirà a càrrec de Vicent Guimerà, xef del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.

Tastos i activitats enoturístiques

Al llarg del cap de setmana se celebren diferents activitats relacionades amb el món del vi com ara visites guiades als cellers i tastos de tot tipus.

Jornada tècnica, divendres 2 al Celler Joan Figueres

Prèviament a la inauguració de la Festa, el mateix divendres al matí (12h) tindrà lloc una nova edició de les jornades tècniques que la DO Terra Alta organitza pels cellers membres i per empresaris de la comarca. L’edició d’enguany compta amb la participació de Sarah Jane Evans, Master of Wine i tot un referent de l’enoturisme a nivell internacional. Guardonada escriptora i periodista de vins, és co-presidenta dels Decanter World Wine Awards i presidenta del simposi de l’Intitute Master of Wine 2018.
 
Jornada professional, dilluns 29 d’octubre

Enguany, la jornada dirigida als professionals de la restauració i l’hostaleria, així com a premsa especialitzada i prescriptors, donarà el tret de sortida a la setmana de la Festa del Vi, i se celebrarà dilluns 29 d’octubre. La jornada constarà d’una mostra de vins a l’Església del Poble Vell de Corbera (de 11h a 14h), on els assistents podran tastar més de 90 referències dels cellers que hi participen; i d’un dinar típic terraltí a càrrec dels restauradors de la comarca i que se celebrarà al Parc Natural dels Ports.

LLISTAT DE CELLERS PARTICIPANTS A LA FESTA DEL VI DE GANDESA

AGRICOLA CORBERA – Corbera d’Ebre
ALTAVINS VITICULTORS – Batea
BERNAVÍ VINYES I CELLER – Vilalba dels Arcs
CATERRA – La Pobla de Massaluca
CELLER ALIMARA – Batea
CELLER ARRUFÍ – Batea
CELLER BÀRBARA FORÉS – Gandesa
CELLER BATEA – Batea
CELLER CAL MENESCAL – Bot
CELLER COMA D’EN BONET – Gandesa
CELLER COOPERATIU GANDESA – Gandesa
CELLER ESSÈNCIA – Gandesa
CELLER GERMANS BALART – Gandesa
CELLER JORDI MIRÓ – Corbera d’Ebre
CELLER JOSEP VICENS – Gandesa
CELLER PIÑOL – Batea
CELLER RIALLA – Batea
CELLER SANT JOSEP VINS – Bot
CELLER XAVIER CLUA – Vilalba dels Arcs
CELLERS TARRONÉ – Batea
CELLERS UNIÓ
ESCOLA AGRÀRIA GANDESA – Gandesa
ESTONES VINS
HERÈNCIA ALTÉS – Gandesa
LAFOU CELLER – Batea
LES VINYES DEL CONVENT – Horta de Sant Joan
PAGOS DE HÍBERA – Pinell de Brai
PINORD
VINS DEL TROS – Vilalba dels Arcs
VINS LA BOTERA – Batea
VITICULTORS BATEANS – Batea
VINS I OLIS ROSENDO ESTEVE MEIX – Gandesa

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana l'Abadal Picapoll 2018, que va ser el primer monovarietal de picapoll de la DO Pla de Bages
Imatge il·lustrativa
La DO intensificarà l’estratègia institucional i accelerarà les mesures de caràcter legal per salvaguardar el paisatge del territori
Imatge il·lustrativa
És un homenatge a les muntanyes del Montsant, on segons diuen els seus creadors, "tot comença i tot acaba".