Most Festival

Suïssa, país convidat al Most Festival

El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava se celebrarà entre el Penedès i el Priorat

Wine París, el certàmen professional dels vins que neix de la fusió de Vinisud i Vinovision París

| 24/10/2018 a les 17:15h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Priorat, Penedès, Most Festival, Most Festival 2018, Suïssa, Valais, vi, vins

Les vinyes del cantó suís de Valais. Foto: Turisme Suïssa


El Most 2018, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, escalfa motors i ho fa avançant algunes de les característiques que definiran la seva vuitena edició, que tindrà lloc al Penedès del 8 al 18 de novembre i al Priorat del 28 de novembre al 2 de desembre.

Suïssa, convidat especial d’enguany, una exposició internacional de fotografia i la millor selecció anual de cinema al voltant del vi són alguns dels atractius de la vuitena edició del certamen que organitzen el Vinseum-Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i el Cineclub Vilafranca amb la col·laboració de les denominacions d’origen catalanes DO Penedès, DO Cava i DO Montsant.

Suïssa, país convidat

El país centreeuropeu pren el relleu de l’Uruguai i serà el convidat especial d’aquesta edició. Amb una tradició vitivinícola sòlida però relativament poc coneguda pel gran públic, la regió del Valais, al sud-oest de Suïssa, compta amb una gran varietat de vinyes i cellers que produeixen una tercera part del vi del país. El Most 2018 descobrirà Suïssa, i concretament aquesta regió, a través de les projeccions i activitats que es realitzaran al seu voltant. 

Una d’aquestes activitats serà l’exposició fotogràfica Autour d’un verre de vin (Al voltant d’una copa de vi), del fotògraf suïs i director de Swiss Wine Valais Gérard-Philippe Mabillard, que serà també un dels convidats estrella. Situada a la Capella del Vinseum –seu principal de tots els tastos de vins d’aquest Most 2018– Autour d’un verre de vin consta d’una sèrie de retrats d’estrelles cinematogràfiques en ambients distesos, tots ells brindant amb una copa de vi a la mà. Woody Allen, Quentin Tarantino, Marthe Keller, Benicio del Toro, Gérard Depardieu, Oliver Stone... Tots ells i fins a una trentena de personalitats són captades per la càmera de Mabillard en aquesta exposició que es podrà veure del 26 d’octubre al 2 de desembre.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.