Most Festival

Suïssa, país convidat al Most Festival

El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava se celebrarà entre el Penedès i el Priorat

Wine París, el certàmen professional dels vins que neix de la fusió de Vinisud i Vinovision París

| 24/10/2018 a les 17:15h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Priorat, Penedès, Most Festival, Most Festival 2018, Suïssa, Valais, vi, vins

Les vinyes del cantó suís de Valais. Foto: Turisme Suïssa


El Most 2018, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, escalfa motors i ho fa avançant algunes de les característiques que definiran la seva vuitena edició, que tindrà lloc al Penedès del 8 al 18 de novembre i al Priorat del 28 de novembre al 2 de desembre.

Suïssa, convidat especial d’enguany, una exposició internacional de fotografia i la millor selecció anual de cinema al voltant del vi són alguns dels atractius de la vuitena edició del certamen que organitzen el Vinseum-Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i el Cineclub Vilafranca amb la col·laboració de les denominacions d’origen catalanes DO Penedès, DO Cava i DO Montsant.

Suïssa, país convidat

El país centreeuropeu pren el relleu de l’Uruguai i serà el convidat especial d’aquesta edició. Amb una tradició vitivinícola sòlida però relativament poc coneguda pel gran públic, la regió del Valais, al sud-oest de Suïssa, compta amb una gran varietat de vinyes i cellers que produeixen una tercera part del vi del país. El Most 2018 descobrirà Suïssa, i concretament aquesta regió, a través de les projeccions i activitats que es realitzaran al seu voltant. 

Una d’aquestes activitats serà l’exposició fotogràfica Autour d’un verre de vin (Al voltant d’una copa de vi), del fotògraf suïs i director de Swiss Wine Valais Gérard-Philippe Mabillard, que serà també un dels convidats estrella. Situada a la Capella del Vinseum –seu principal de tots els tastos de vins d’aquest Most 2018– Autour d’un verre de vin consta d’una sèrie de retrats d’estrelles cinematogràfiques en ambients distesos, tots ells brindant amb una copa de vi a la mà. Woody Allen, Quentin Tarantino, Marthe Keller, Benicio del Toro, Gérard Depardieu, Oliver Stone... Tots ells i fins a una trentena de personalitats són captades per la càmera de Mabillard en aquesta exposició que es podrà veure del 26 d’octubre al 2 de desembre.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
Imatge il·lustrativa
La Generalitat destina 1 milió d'euros a incentivar l'ús d'aquest most en l'elaboració d'escumosos
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única