Gastronomia

Imatge il·lustrativa

Nou menú del xef Paco Pérez i Vinyes Domènech en homenatge a la Garnatxa

Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa

El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech

Terra de Garnatxes presenta el seu vi solidari "La Garnatxa Valenta"

| 17/10/2018 a les 12:37h
Especial: Restaurants
Arxivat a: Gastronomia, Garnatxa, l'Enoteca, Paco Pérez, Vinyes Domènech
Qui coneix a Joan Ignasi Domènech, propietari de Vinyes Domènech, sap que és un apassionat gairebé "obsessiu" de la Garnatxa. No en té prou amb elaborar algunes de les millors Garnatxes del país -el vi de finca Teixar, el seu germà petit Furvus o el blanc Rita-, sinó que també, des de fa uns anys, lidera l'associació Terra de Garnatxes per fer valdre aquesta varietat mediterrània.

En paraules del mateix Joan Ignasi, "no fa gaires anys ningú li feia massa cas per ser una varietat molt sensible als fongs i molt oxidativa. Fa uns 10 anys la Garnatxa Roja i la Grisa estaven pràcticament en perill d'extinció". 
 

Joan Ignasi Domènech


Per seguir reivindicant la varietat, i amb la col·laboració del restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, ha creat un menú de tardor amb 10 plats i 10 vins amb el producte mediterrani i la Garnatxa com a protagonistes.

 

Vins tastats de Vinyes Domènech


Al menú es van poder degustar, entre altres plats, pop al Marroc, tonyina mediterrània, espardenyes en fricandó, parmentier d'ou de reig o arròs melós de llamàntol. Tots els plats maridats amb vins de Vinyes Domènech; dues anyades de Teixar, una d'elles la primera que van elaborar al celler, el 2004 i el Rita, però també d'altres cellers com Scala Dei -el Pla dels Àngels 2016-, un escumós de Parés Baltà, el Sereno 2009 de La Vinyeta, Domain de la Rectorie Argile 2015 o la Vernatxa 2016 del Celler Frisach.
 

Espardenyes en fricandó


El Joan Ignasi, que encara collia la setmana passada les parcel·les de vinya més vella, tant de Samsó com de Garnatxa -tot i les pluges!-, s'enorgulleix d'haver guanyat els últims anys en superfície plantada de Garnatxa, tant internacionalment com també a Catalunya, i de tenir la varietat a primera línia, amb molts monovarietals guanyant premis als concursos internacionals i amb cada dia més presència a les cartes de vins dels restaurants. 
 

Arròs melós de llamàntol


Una cosa sabem del cert, i és que els seus vins demostren que la varietat sí que permet fer vins de guarda, una bona prova n'és el Teixar 2004, un vi que encara té nervi i profunditat.

El menú de tardor es podrà gaudir fins al 3 de novembre a l'Enoteca de l'Hotel Arts. No trigueu. Llarga vida a la Garnatxa.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.