enoturisme a l'Empordà

Imatge il·lustrativa

Tardor d'enoturisme empordanès; 9 propostes imprescindibles

Us proposem 9 sortides per descobrir l'Empordà vinícola i gastronòmic de la ma dels millors cellers i de les millors empreses turístiques de la zona

Etiquetes més ecològiques al celler Espelt

| 23/10/2018 a les 07:29h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, enoturisme, Empordà

VIEMOCIONS
 
Empordà, vins i olis tocats per la Tramuntana 
 
En un radi de 25 quilòmetres podràs trobar tot allò que l’Alt Empordà et pot oferir: gastronomia, vi, paisatge i cultura...
 
Aquesta és una ruta plena de gustos, olors i paisatges tallats a força de vent tramuntanal. Una escapada per a fer còmodament amb el vostre propi vehicle. Una passejada per a conèixer una mica més a fons les propostes dels nous cellers empordanesos, la qualitat dels seus vins i els olis amb caràcter.

Perquè us impregneu dels indrets per on es movia el geni de l’art Salvador Dalí, el poeta Carles Riba o els comtes d’Empúries. Una oportunitat per endinsar-se en les arrels de forma amable i amb un bon gust de boca. 
 
La visita inclou una nit d’allotjament a l’Hotel Gastronòmic Emporium, d’1 Estrella Michelin, amb esmorzar i sopar gastronòmic harmonitzat amb vins DO Empordà, 2 visites a celler amb tast dels seus vins i olis i un dinar a un dels cellers amb productes propis de l’Empordà.

Preu: 199 euros

VIEMOCIONS
C. de la Diputació, 279, 1r, 7a · 08001 Barcelona 
Telèfon: (+34) 934 877 626
E-mail: [email protected]
Oferta al web www.viemocions.com
 

Pack enoturisme amb NM SUITES HOTEL****

A Platja d'Aro, l'Hotel NM Suites ens ofereix un Pack Enoturisme que inclou una nit al NM suites Hotel en règim de dormir i esmorzar, un sopar maridat al SA COVA Restaurant i una visita a un celler a escollir de la zona del Baix Empordà.

Podreu disfrutar d'una visita guiada amb tast de vins al celler del Baix Empordà que escolliu, seguida d'un sopar maridatge al restaurant SA COVA. Aperitius -no us perdeu el Ceviche SA COVA!-, arrossos i peixos en un entorn immillorable. Tot harmonitzat, com no podia ser de cap altra manera, amb vins de la DO Empordà.

Per dormir, podeu escollir entre 5 tipologies d'habitacions dobles. Pels més romàntics, obligada la Suite amb piscina privada. El pack acaba amb un esmorzar complet.

Preus: consultar
 
NM SUITES HOTEL****
Av. de l’Onze de Setembre, 70 · 17250 Platja d'Aro
Telèfon: (+34) 972 825 770
E-mail: [email protected]
Web: www.nm-suites.com
 

Enoturisme a Empordàlia

A Empordàlia ofereixen visites guiades amb degustació de vins i oli que es poden combinar amb altres activitats com; dinars gastronòmics al celler, maridatges, passejades entre vinyes amb esmorzar, visita a les vinyes amb bicicleta elèctrica i fins i tot, podeu combinar la visita amb una entrada a la Ciutadella de Roses. Tot sempre, acompanyat dels seus vins de la gamma Sinols.

El celler organitza activitats enoturístiques periòdicament; esmorzars de forquilla, literatura i vi en biblioteques o a la vinya o enokayak quan fa bon temps.

Preus: consultar

Empordàlia
Ctra. de Roses, s/n · 17494 Pau (L’Alt Empordà)
Telèfon: (+34) 972 530 140
 

Tiberi entre vinyes a Mas Vida

Mas Vida, situat a Cistella, ens ofereix un "tiberi" entre vinyes, començant amb una excursió entre ceps i acabant amb un arròs amb tast de vins i olis. Aquesta activitat l'ofereixen pràcticament tots els dissabtes, i és per a 8 persones mínim.

Si encara no n'esteu convençuts, només cal que visiteu les valoracions que fan de l'activitat a Trip Advisor la gent que ja l'ha fet. Surten encantats de la vida!

Preu: 40 euros per persona
 
Mas Vida
C. Afores · 17741 Cistella (L’Alt Empordà)
Telèfon: (+34) 972 546 384
 

Ceps i flors del Cap de Creus amb NaturalWalks
 
Tot i que recomanem molt la passejada que ofereixen per la Girona medieval per conèixer la gran varietat de plantes comestibles i aromàtiques que ofereix la ciutat, amb NaturalWalks podeu descobrir el vi a través del paisatge on arrelen i creixen els ceps!
 
Les vinyes ecològiques del mas Marès, situades al Parc Natural del Cap de Creus i a tocar de Cap Norfeu, ofereixen un escenari ideal per entendre la relació entre la viticultura i l'entorn i per tastar diferents vins del territori.
 
La passejada entre vinyes, plantades en terrasses a tocar del mar i envoltades de pastures i alguna alzina surera, és la ruta estrella, que fan conjuntament amb el Celler Espelt. En tot moment us acompanyarà un guia expert en gastrobotànica.

Per grups de màxim 15 persones.

Preus: consultar

NaturalWalks
Cal Marcús s/n · 17401 Arbúcies (La Selva)
Telèfon: (+34) 622 251 059
E-mail: [email protected]
www.naturalwalks.com
 

Taller de tast d'olis d'oliva amb degustació de vins i xocolates conduït per Laura Masramon
 
Laura Masramon Empordà Personal Sommelier ofereix un cop l'any com a mínim un taller on aprendre a degustar l'oli d'oliva. Enguany el taller es complementa amb una visita al trull de Pau en ple funcionament de molturació d'olives i un esmorzar de vins, olis i xocolates d'autor abans de començar el taller d'iniciació.

A mitjans de tardor, tot i que tradicionalment s'havia dit per Sant Martí, és el moment de comprar l'oli d'oliva verge que utilitzarem durant tot l'any fins a la propera collita. Aprofiteu per fer una visita a la cooperativa de Pau d'Empordàlia el dissabte 1 de desembre a les 10h del matí i al mateix temps que carregueu les garrafes al cotxe aprendreu quelcom més sobre l'oli d'oliva, un dels aliments de la tríada mediterrània.

Saber-lo tastar per reconèixer les seves qualitats i poder optimitzar el seu ús a la cuina... Tasteu l'or líquid de l'Empordà!

Dia: dissabte 1 de desembre
Hora: 10h - 13h
Lloc: Pau, Empordàlia

Preu: 25€
Inscripcions: [email protected]

Telèfon: (+34) 609 199 086
E-mail: [email protected] www.lauramasramon.com
 

La Barberia de Palamós
 
Tots aquells que mai vàreu fer un vermut a Cal Barber, a Sant Antoni de Calonge, a peu de platja, encara hi sou a temps, ja que recentment han obert La Barberia de Palamós. Una taverna bohèmia empordanesa on la cultura i el vi són protagonistes cada dissabte a les 19.00 de la tarda.

Diferents cellers de l'Empordà presenten els seus vins a La Barberia, i mostrant la seva filosofia i manera d'elaborar-los.

Preus: consultar

La Barberia
Av. Onze de setembre, 89 · 17230 Palamós (El Baix Empordà)
E-mail: [email protected]
 

Inside Costa Brava

Si us allotgeu en un hotel o esteu fent turisme rural, un guia expert d'Inside Costa Brava us recollirà on l'indiqueu perquè gaudiu d'un tour d'un dia per conèixer alguns dels millors cellers de l'Empordà.
 
Tastareu els seus els vins, compartireu història, entorn, arquitectura i cultura. Amb un àpat de cuina empordanesa tradicional inclosa, regat amb els millors vins de la zona.
 
Inside Costa Brava és una empresa exclusivament dedicada a l'organització d'experiències enogastronòmiques de l'Empordà durant tot l'any.

Preus: consultar

Inside Costa Brava
17255 Begur (El Baix Empordà)
Telèfon: (+34) 633 770 564
 

Glops d'Història
 
Glops d’Història és una mirada diferent al món del vi. De la mà de dos arqueòlegs especialistes en cultura del vi, us endinsareu en la història vitivinícola de l’Empordà a través dels seus vins, els seus paisatges i la seva gent.
 
Ofereixen diferents rutes pel territori per a descobrir la importància que ha tingut el vi a  l’Empordà des que els comerciants fenicis i grecs van arribar a les nostres costes, ara fa més de 2.500 anys.

Les Alberes, Empúries o el Cap de creus són algunes de les rutes que ofereixen perquè descobriu els primers vins de l'Empordà, els monjos cellerers o el vi de pagès de Calonge.

La Romina, propietària de l'empresa, imparteix cursos de manera regular a Girona sobre història vitivinícola.
 
Fan itineraris per grups d'entre 8 i 19 persones.

Preus: consultar
 
www.glopsdhistoria.cat

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.