novetats

"Mon pare", el nou vi de Les Vinyes del Convent

La presentació va tenir lloc al celler amb una jornada de portes obertes en què els més de 800 assistents van poder tastar el nou vi i gaudir de la música del grup de folklore Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

Bufen vents de canvi a la Terra Alta

| 16/10/2018 a les 17:28h
Arxivat a: Cellers, Les Vinyes del Convent, Novetat, Mon Pare

Les Vinyes del Convent ha presentat aquest cap de setmana una nova referència vinícola: Mon Pare, un vi gastronòmic que neix per commemorar el centenari del naixement de Rodrigo Gil, pare d’Elies Gil, propietari del celler, empresari i viticultor provinent d’una família dedicada al món del vi des de fa més de dos segles.

La presentació va tenir lloc al celler amb una jornada de portes obertes on els més de 800 assistents van poder tastar el nou vi i gaudir de la música del grup de folklore de les Terres de l’Ebre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Mon Pare 2016 és un vi negre elaborat a base de sirà, cabernet sauvignon i garnatxa. Fermentat en dipòsits d’acer inoxidable, posteriorment ha envellit 18 mesos en fudres de 5.000 litres gràcies als quals ha adquirit la complexitat que el caracteritza. Un cop passats aquests 18 mesos va ser embotellat i s’ha mantingut en repòs durant 6 mesos més.

El resultat és un vi saborós, amb un intens color pruna i una llàgrima densa que reflecteix tota la seva estructura i envelliment. Agradable en nas, aromàticament és complex, amb notes que recorden a la fruita negra madura, espècies provinents de l’envelliment i un toc balsàmic que li confereix frescor a l’aroma. En boca té una entrada suau, una bona presència i equilibri en el paladar i un final llarg i ple. Aquesta complexitat i longitud en boca el fa idoni per acompanyar carns elaborades així com guisats de porc o vedella. 
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants