Imatge il·lustrativa

9 caves singulars i especials per aquesta tardor

Us proposem 9 caves de diferents preus, criançes i nivells de sucre. Perquè gaudiu de la tardor amb bombolles.

| 21/10/2018 a les 07:58h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana
Rosell Formosa Reserva Brut
 
Elaborat a partir de les varietats Macabeu, Xarel·lo i Parellada. Amb un envelliment mitjà en ampolla de 18 a 24 mesos. 

Amb aromes florals amples i elegants, que denoten un envelliment excel·lent. El seu sabor és lleuger i equilibrat, amb un gust final agradable i persistent. Amb addició d'una petita quantitat de licor d'expedició -uns 8 grams/litre-, després del degorjament. Aquest és, sense cap dubte, un perfecte cava d'aperitiu. El podeu comprar a 6,10 euros al web de Rosell Formosa.

Un Reserva Brut de llibre. Apte per a totes les butxaques, val més del que costa. 
 
Huguet de Can Feixes "Gran Reserva 2009"
 
El nou cava CORPINNAT. Paisatge de la finca Can Feixes dins l'ampolla. Fet amb Parellada, Macabeu i una petita part de Pinot Noir. La complexitat i l'equilibri de la llarga criança -6 mesos en dipòsit i un mínim de 4 anys en cava soterrada-.

Sense addició de licor d'expedició, un cava molt sec apte per a qualsevol àpat. El període preferent de consum és dels 3 mesos, fins als 2 anys de la data  d'expedició indicada a la contra-etiqueta, sempre que es mantinguin les adequades condicions de conservació.

Un gran cava que podeu comprar per només 12 euros.
 
Imperial Panoràmic Brut, de Caves Llopart

Provinent de la finca heretat Can Llopart de Subirats. Xarel·lo, Macabeu i Parellada. Amb una criança mínima en ampolla de 42 mesos.

Un altre Gran Reserva per als amants dels caves perllongadament envellits i evolucionats, amb les aromes típiqus de la llarga criança -torrats, fruits secs i pastisseria-.

En boca és ample i estructurat, molt cremós, i amb un perfecte equilibri sucre/acidesa. Gust persistent i amb caràcter. Molt idoni per acompanyar menjars i plats consistents. El trobareu al mercat al voltant dels 21 euros l'ampolla. Una aposta segura.
 
Giró Ribot Mare

A part del seu contingut, destaca pel seu continent; una ampolla esbelta, tot elegància.
Raïms de la finca El Pont, de 30 a 50 anys d'edat. Xarel·lo i Macabeu, amb un 10% de Parellada.

Aromes de mel, fruits secs, panses i figues. També notes d'herbes mediterrànies, com la camamilla i el fonoll. En boca, molta crema i un postgust llarg. Per plats elaborats com arrossos, carns o peixos. Tasteu-lo amb una bona taula de formatges.

Si seguiu les guies i els premis de la crítica -Vinari, La Guia de Vins de Catalunya, Peñín...- el Mare sempre obté grans puntuacions.
 
Torelló Brut Reserva

Macabeu, Xarel·lo i Parellada de la finca de Can Martí. Amb un mínim de 40 mesos de criança. 

Un cava amb nervi, molt fresc. Amb records d'ametlla, flors fresques i menta i fonoll. També té notes de brioixeria.

Molt versàtil a l'hora d'acompanyar menjars; Fideus a la cassola, amanides complexes, com una amanida de bolets i fruits secs, embotits curats.

Un cava dels clàssics que mai us decebrà. El trobareu a uns 14 euros aproximadament.
 
Castellroig Gran Reserva Brut Nature

Qui conegui el seu artífex, el Marcel Sabaté, coneixerà la seva "obsessió" pel terrer. Doncs això, un cava de terrer, com tots els vins de la casa. El Xarel·lo i una criança mínima de 30 mesos caracteritzen aquest cava.

Combina aromes frescos a fonoll o anís amb altres més madurs de meló, pera i pastisseria. En boca és viu, gras i molt sec. Elegant, equilibrat, estructurat i amb un llarg recorregut.

Té cos per acompanyar plats forts i salses, tant peix com carn, i frescor per acompanyar pasta i arrossos. El seu preu ronda els 13-14 euros.
 
Tros Nou de Codorníu

Un blanc de noirs elaborat amb raïm Pinot Noir. De la col·lecció Ars Collecta del celler Jaume de Codorníu.

El raïm prové de la Serralada de Prades, d'un terreny de llicorella d'una de les zones més fredes de la DO Cava.

Destaca la seva mineralitat. És elegant i complex, amb una gran capacitat d'envelliment. La crítica americana -Wine Spectator- l'ha puntuat com el millor dels gairebé 1000 caves tastats aquest 2018.

Destaca la fruita vermella, combinada amb les espècies i els fumats de la llarga criança.
Val 90 euros. Un cava per les grans ocasions.
 
Vives Ambrós Tradició
 
Vives Ambrós elabora caves de llarga criança -des de 3 anys fins a 10-. El Tradició que trobem actualment al mercat és l'anyada 2009. Aquest any, Vives Ambrós ha estat guardonat amb el Premi Vinari Euroselecció Riedel al Millor Celler del 2018. Els seus caves també s'han endut diverses medalles.

60% Xarel.lo, 40% Macabeu de Vinyes velles de més de 70 anys, ecològiques. De bombolla lenta que denota la seva llarga criança.
 
Mostra un nas harmònic i elegant. Destaquen fines aromes a fruites confitades, flors blanques seques, plantes aromàtiques i matisos florals, juntament amb suaus aromes de pastisseria fina, forn i fins torrats provinents de l’autòlisi dels llevats.
 
En boca té una entrada suau, intensa i fresca. Realitza un recorregut marcat per una suggerent cremositat, amb el carbònic molt ben integrat, envoltant amb moltes notes afruitades, cítriques i blanques d'os madures, records a llevats. Notable acidesa, profunda i definida. Final llarg i persistent.

Deixa agradables notes cítriques, notes fumades, balsàmics, certes notes amargues i suaus notes de pa torrat.

El trobareu a 14,60 euros.
 
Bertha Brut Nature Reserva

Un cava fet amb Macabeu i Xarel·lo majoritàriament, i amb un 15% de Parellada. De la collita 2016, té una criança en ampolla de 15 a 25 mesos.

És un cava ideal per maridar amb qualsevol menjar. Aperitius, entrants lleugers o consistents, peixos, arrossos i carns blanques. Les aromes són molt variades, amb lleugeres notes a fruites blanques com poma i pera barrejades amb aromes típiques de la criança. Records a llevats frescos i petites notes fumades de la criança. En boca té lleugeres puntes làctiques i cremoses.

El podeu comprar a 9,70 euros. Un cava versàtil, per a qualsevol menja i per a qualsevol moment.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.