CETT-UB

Els secrets del sentit del gust en el vi

Article de l'escola d'Hosteleria i Turisme CETT-UB

​Tres estudiants del CETT reben una beca BBVA per formar-se a El Celler de Can Roca

| 12/10/2018 a les 10:08h
Especial: Formació
Arxivat a: Per aprendre'n, María Cejas, Blanca Ozcáriz, Cett, CETT-UB
Imatge il·lustrativa
El 4 d’octubre, el Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT–UB va celebrar la Master ClassEls secrets del sentit del gust en el vi”. Blanca Ozcáriz, viticultora, enòloga i membre de la Societat Espanyola de Ciències Sensorials, va conduir la sessió acompanyada de María Cejas, ambaixadora del caviar aranès NACARII i exalumne del Curs Semipresencial de Sommelier del CETT.

Blanca Ozcáriz, també professora del Curs Semipresencial de Sommelier, trenca mites en matèria de percepció sensorial aportant exemples quotidians que evidencien com la percepció i la valoració del món és subjectiva, i totalment extensible al vi: “la biologia, la psicologia i la cultura juguen un paper molt important en el tast. Els aromes apresos al llarg de la vida estan estretament relacionats amb els nostres records, la nostra genètica i les nostres vivències”.
 

María Cejas va oferir un maridatge de luxe als vins seleccionats per l’enòloga amb caviar aranès, un dels millors caviars del país, amb la tècnica d’elaboració artesanal que segueix el mètode tradicional dels mestres iranians. Gràcies al treball i l’esforç de maridatge amb vins i caviar que realitza la Maria, juntament amb un petit equip d’elaboradors, en el nou espai NACARII de Barcelona, el caviar es troba cada mes en propostes gastronòmiques de prestigiosos restaurants de nivell mundial, com El Celler de Can Roca.

Aquesta sessió del Curs Semipresencial de Sommelier s’engloba dins del marc de les formacions en l’àmbit de l’enogastronomia del Campus CETT-UB, on també hi trobem el curs Superior de Sommelier, el curs Intensiu de Sommelier i el curs online intensiu d’Enoturisme, entre d’altres.

Algunes d’aquestes formacions del CETT-UB donen la possibilitat de fer pràctiques als millors restaurants al costat de grans sommeliers, com és el cas d'Azahara Muriana, actualment realitzant un stage al prestigiós restaurant Mugaritz** del Xef Andoni Aduriz, al costat de Guillermo Cruz; el de la Júlia Cordovilla, guanyadora de la beca ‘EL CELLER DE CAN ROCA & BBVA’ per realitzar un stage a El Celler de Can Roca*** amb Josep Roca, un dels millors sommeliers del món; i el de l’exalumne Roberto Duran, qui al maig de 2018 es va proclamar guanyador de la I Cumbre de Sumilleres Campeones de España, i representarà el país al Campeonato Mundial de Sumilleres que se celebrarà el 2019 a Xipre.

Si encara tens dubtes visita www.cett.cat o informa’t a [email protected] i gaudeix dels descomptes exclusius pels usuaris de Cupatges!  
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
El restaurant Enoteca de Paco Pérez va ser l'escenari de la presentació de les noves anyades dels gran vins de Família Torres | Milmanda, Mas la Plana, Reserva Real, Gran Muralles i Perpetual
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà | Iñigo Somovilla
Sergi Cortés
La La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, inaugura el centenari i dóna el tret de sortida a tota una sèrie d'activitats per aquest 2019 | Segons Jordà "el republicanisme té una de les seves bases en els ateneus i en el cooperativisme, i el cooperativisme crea llocs de treball, no deslocalitza a les persones,i redistribueix millor els recursos"
Imatge il·lustrativa
Xavi Nolla, Clara Isamat o Joan Lluís Gómez seran alguns dels ponents catalans que es podran veure des d'avui fins dimecres