CETT-UB

Els secrets del sentit del gust en el vi

Article de l'escola d'Hosteleria i Turisme CETT-UB

​Tres estudiants del CETT reben una beca BBVA per formar-se a El Celler de Can Roca

| 12/10/2018 a les 10:08h
Especial: Formació
Arxivat a: Per aprendre'n, María Cejas, Blanca Ozcáriz, Cett, CETT-UB
Imatge il·lustrativa
El 4 d’octubre, el Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT–UB va celebrar la Master ClassEls secrets del sentit del gust en el vi”. Blanca Ozcáriz, viticultora, enòloga i membre de la Societat Espanyola de Ciències Sensorials, va conduir la sessió acompanyada de María Cejas, ambaixadora del caviar aranès NACARII i exalumne del Curs Semipresencial de Sommelier del CETT.

Blanca Ozcáriz, també professora del Curs Semipresencial de Sommelier, trenca mites en matèria de percepció sensorial aportant exemples quotidians que evidencien com la percepció i la valoració del món és subjectiva, i totalment extensible al vi: “la biologia, la psicologia i la cultura juguen un paper molt important en el tast. Els aromes apresos al llarg de la vida estan estretament relacionats amb els nostres records, la nostra genètica i les nostres vivències”.
 

María Cejas va oferir un maridatge de luxe als vins seleccionats per l’enòloga amb caviar aranès, un dels millors caviars del país, amb la tècnica d’elaboració artesanal que segueix el mètode tradicional dels mestres iranians. Gràcies al treball i l’esforç de maridatge amb vins i caviar que realitza la Maria, juntament amb un petit equip d’elaboradors, en el nou espai NACARII de Barcelona, el caviar es troba cada mes en propostes gastronòmiques de prestigiosos restaurants de nivell mundial, com El Celler de Can Roca.

Aquesta sessió del Curs Semipresencial de Sommelier s’engloba dins del marc de les formacions en l’àmbit de l’enogastronomia del Campus CETT-UB, on també hi trobem el curs Superior de Sommelier, el curs Intensiu de Sommelier i el curs online intensiu d’Enoturisme, entre d’altres.

Algunes d’aquestes formacions del CETT-UB donen la possibilitat de fer pràctiques als millors restaurants al costat de grans sommeliers, com és el cas d'Azahara Muriana, actualment realitzant un stage al prestigiós restaurant Mugaritz** del Xef Andoni Aduriz, al costat de Guillermo Cruz; el de la Júlia Cordovilla, guanyadora de la beca ‘EL CELLER DE CAN ROCA & BBVA’ per realitzar un stage a El Celler de Can Roca*** amb Josep Roca, un dels millors sommeliers del món; i el de l’exalumne Roberto Duran, qui al maig de 2018 es va proclamar guanyador de la I Cumbre de Sumilleres Campeones de España, i representarà el país al Campeonato Mundial de Sumilleres que se celebrarà el 2019 a Xipre.

Si encara tens dubtes visita www.cett.cat o informa’t a [email protected] i gaudeix dels descomptes exclusius pels usuaris de Cupatges!  
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants