premis

Canadà premia amb dos ors el 5 Finques i el Brut Reserva de Perelada

El concurs internacional de vins més gran d'Amèrica del Nord ha premiat Perelada amb dos ors

Creat el 1983, aquest concurs se celebra a la ciutat de Quebec

Amb un consum d'aproximadament 5 milions d'hectolitres de vi per any, el Canadà és un important importador (4,2 milions d'hectolitres el 2016)

Vuit vins negres espectaculars i autòctons que probablement mai has tastat

| 10/10/2018 a les 21:46h
Arxivat a: Actualitat, 5 Finques, Brut Reserva, Perelada
Els vins i caves de Perelada han rebut un nou reconeixement que, en aquesta ocasió, arriba des de Canadà. El vi 5 Finques i el cava Perelada Brut Reserva han participat en les Selections Mondiales des Vins Canada, el concurs internacional de vins més gran d'Amèrica del Nord i han obtingut Medalla d'Or. Creat el 1983, aquest concurs es celebra a la ciutat de Quebec.

Amb un consum d'aproximadament 5 milions d'hectolitres de vi per any, el Canadà és un important importador (4,2 milions d'hectolitres el 2016). Al Canadà, el comerç de vins està controlat per empreses públiques (monopolis) en la majoria de les províncies.

Aquesta competició de prestigi es desenvolupa sota el patrocini de l'Organització internacional de la vinya i del vi (OIV) i de la Federació mundial de grans concursos internacionals de vi i espirituosos (VINOFED) que reagrupa els concursos més grans de vins del món.

En aquesta edició, més de 440 productors de 31 països han presentat a concurs un total de 1820 vins. Un total de 60 tastadors procedents de 15 països de tot el món han valorat les diferents referències.

5 Finques 2014 és un vi complex que "expressa els diferents microclimes, terrenys i varietats de l'Empordà", com explica Delfí Sanahuja, enòleg cap de Perelada. Està elaborat amb varietats procedents de cinc finques: Cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra, Syrah, Merlot, Samsó, Monastrell i Cabernet Franc. Es cria 18 mesos en bótes bordeleses, 50% francès i 50% americà.

La segona referència guardonada és el cava Perelada Brut Reserva, que realitza la segona fermentació per el mètode tradicional i amb una criança a la cava d'uns quinze mesos, abans del degollament. Està elaborat amb les varietats Macabeu (30%), Xarel·lo (45%), Parellada (25%).

En els mesos de criança s'ha desenvolupat la seva fina aroma mantenint uns lleugers matisos afruitats. La seva bona estructura, elegància i amplitud sensorial li confereixen una inconfusible personalitat.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants