novetats

Finca Barqueres, un vi de carinyena a Costers del Segre

Aquest vi és fruit d’un projecte de viticultura de recuperació de la varietat

El Cèrvoles Blanc 2016, de la DO Costers del Segre, millor vi de Catalunya segons els Premis Vinari 2018

| 10/10/2018 a les 21:08h
Arxivat a: Cellers, Finca Barqueres, DO Coster del Segre, Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
Tomàs Cusiné estrena la collita 2016 de Finca Barqueres, el primer vi varietal de carinyena de la DO Costers del Segre. Aquest vi s’emmarca en el projecte de recuperació de la varietat.

Finca Barqueres s’elabora amb una selecció de raïm d’una parcel·la plantada a la vessant nord-est, a més de 700 metres sobre el nivell del mar. Aquesta zona destaca pel terra de grava i els substrats de terrers i roca calcària, que són resultat de la falla del Montsant, la qual eleva la vinya fins altures òptimes per al cultiu de carinyena. Després d’una verema manual, el most fermenta i macera en un petit dipòsit de 5.000 litres i fa la posterior criança en botes de roure francès de 600 litres.

Finca Barqueres es presenta molt expressiu en nas, amb aromes a fruita negra, cacau en pols, notes balsàmiques i herbes. El vi és fresc en boca amb uns tanins fins i un postgust llarg. Un vi complex, delicat i d’entrada fàcil en boca. 

PVP:23 €

Celler Tomàs Cusiné, el projecte més personal de Tomàs Cusiné

L’experiència acumulada en els cellers familiars Castell del Remei i Cérvoles Celler va impulsar Tomàs Cusiné a iniciar la seva primera aventura com a cellerer independent, i es va establir a la comarca de Les Garrigues, la zona vinícola amb major altitud de la meitat sud de Catalunya. El seu objectiu no era altre que elaborar vins amb caràcter que reflectissin l’expressió del territori, implementant la seva pròpia filosofia vinícola i aprofitant el seu coneixement de la DO Costers del Segre.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
El Passeig de Gràcia concentrarà el talent culinari de xefs com Martín Berasategui, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Carles Gaig, Aurelio Morales y Joel Castanyé, entre d’altres | Estrella Damm, Familia Torres, Juvé & Camps, Royal Bliss i Renfe s’uneixen a Passeig de Gourmets
Joan Nebot proposant un vi a la nova secció de Cupatges Els Vins de la Setmana
Joan Nebot proposant un vi a la nova secció de Cupatges Els Vins de la Setmana
Sergi Cortés
El Joan Nebot ens proposa el vi rosat Lola Bel de Vinyes del Convent
Imatge il·lustrativa
La línia Vallmajor estrena etiquetes amb una imatge més moderna