novetats

Finca Barqueres elabora un vi de carinyena a Costers del Segre

Aquest vi és fruit d’un projecte de viticultura de recuperació de la varietat

El Cèrvoles Blanc 2016, de la DO Costers del Segre, millor vi de Catalunya segons els Premis Vinari 2018

| 10/10/2018 a les 21:08h
Arxivat a: Cellers, Tomàs Cusiné, DO Coster del Segre, Finca Barqueres
Imatge il·lustrativa
Tomàs Cusiné estrena la collita 2016 de Finca Barqueres, el primer vi varietal de carinyena de la DO Costers del Segre. Aquest vi s’emmarca en el projecte de recuperació de la varietat.

Finca Barqueres s’elabora amb una selecció de raïm d’una parcel·la plantada a la vessant nord-est, a més de 700 metres sobre el nivell del mar. Aquesta zona destaca pel terra de grava i els substrats de terrers i roca calcària, que són resultat de la falla del Montsant, la qual eleva la vinya fins altures òptimes per al cultiu de carinyena. Després d’una verema manual, el most fermenta i macera en un petit dipòsit de 5.000 litres i fa la posterior criança en botes de roure francès de 600 litres.

Finca Barqueres es presenta molt expressiu en nas, amb aromes a fruita negra, cacau en pols, notes balsàmiques i herbes. El vi és fresc en boca amb uns tanins fins i un postgust llarg. Un vi complex, delicat i d’entrada fàcil en boca. 

PVP:23 €

Celler Tomàs Cusiné, el projecte més personal de Tomàs Cusiné

L’experiència acumulada en els cellers familiars Castell del Remei i Cérvoles Celler va impulsar Tomàs Cusiné a iniciar la seva primera aventura com a cellerer independent, i es va establir a la comarca de Les Garrigues, la zona vinícola amb major altitud de la meitat sud de Catalunya. El seu objectiu no era altre que elaborar vins amb caràcter que reflectissin l’expressió del territori, implementant la seva pròpia filosofia vinícola i aprofitant el seu coneixement de la DO Costers del Segre.

 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants