novetats

Finca Barqueres, un vi de carinyena a Costers del Segre

Aquest vi és fruit d’un projecte de viticultura de recuperació de la varietat

El Cèrvoles Blanc 2016, de la DO Costers del Segre, millor vi de Catalunya segons els Premis Vinari 2018

| 10/10/2018 a les 21:08h
Arxivat a: Cellers, Finca Barqueres, DO Coster del Segre, Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
Tomàs Cusiné estrena la collita 2016 de Finca Barqueres, el primer vi varietal de carinyena de la DO Costers del Segre. Aquest vi s’emmarca en el projecte de recuperació de la varietat.

Finca Barqueres s’elabora amb una selecció de raïm d’una parcel·la plantada a la vessant nord-est, a més de 700 metres sobre el nivell del mar. Aquesta zona destaca pel terra de grava i els substrats de terrers i roca calcària, que són resultat de la falla del Montsant, la qual eleva la vinya fins altures òptimes per al cultiu de carinyena. Després d’una verema manual, el most fermenta i macera en un petit dipòsit de 5.000 litres i fa la posterior criança en botes de roure francès de 600 litres.

Finca Barqueres es presenta molt expressiu en nas, amb aromes a fruita negra, cacau en pols, notes balsàmiques i herbes. El vi és fresc en boca amb uns tanins fins i un postgust llarg. Un vi complex, delicat i d’entrada fàcil en boca. 

PVP:23 €

Celler Tomàs Cusiné, el projecte més personal de Tomàs Cusiné

L’experiència acumulada en els cellers familiars Castell del Remei i Cérvoles Celler va impulsar Tomàs Cusiné a iniciar la seva primera aventura com a cellerer independent, i es va establir a la comarca de Les Garrigues, la zona vinícola amb major altitud de la meitat sud de Catalunya. El seu objectiu no era altre que elaborar vins amb caràcter que reflectissin l’expressió del territori, implementant la seva pròpia filosofia vinícola i aprofitant el seu coneixement de la DO Costers del Segre.

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
4 tastadors del món del vi i la comunicació l’han tastat a cegues per a descobrir-ne el seu misteri | Amb l’arribada de l’Enigma2, es destapen les claus de la seva primera edició
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Ruth Troyano
“No tenim vinya pròpia però el nostre projecte vol donar valor als pagesos que treballen molt bé la seva..."
Imatge il·lustrativa
La 68a edició de el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó comptarà amb Vilarnau com el cava oficial d'aquesta gran cita esportiva.