agricultura

La DO Terra Alta qualifica d'«espectacular» la verema d'enguany

Malgrat que la producció serà excepcional, no ho serà tant com s'esperava, ja que hi ha zones de la comarca on no ha plogut gaire

Cinc vermuts d'arreu de Catalunya per donar la benvinguda a la tardor

, Gandesa | 10/10/2018 a les 21:08h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Terra Alta, verema, Gandesa, Garnatxa Blanca
Detall d'unes mans collint garnatxa blanca a Batea, a la Terra Alta.
Detall d'unes mans collint garnatxa blanca a Batea, a la Terra Alta. | ACN
Amb més del 70% veremat, la Denominació d'Origen Terra Alta qualifica d'"espectacular" la verema 2018, tant des del punt de vista de la qualitat com de la quantitat, gràcies principalment a les pluges de primavera que han ajudat a mantenir el raïm en excel·lents condicions fins a la verema.
 
Dels 25 milions de quilos veremats, més d'un terç són de Garnatxa blanca, amb 10 milions de quilos de raïm. La resta de varietats collites fins ara són Macabeu, Garnatxa negra, Syrah, Ull de Llebre i Merlot, i tot just ara es comença a collir la Carinyena, la varietat més tardana de les recomanades per la DO Terra Alta.
 
Malgrat que la producció serà excepcional, no ho serà tant com s'esperava, ja que hi ha zones de la comarca on no ha plogut gaire. Això, sumat a la falta de reg, ha fet que les vinyes hagen patit bastant i el raïm no haja aconseguit el pes que s'esperava. Tanmateix, esta sequera és també la que atorga al raïm una excel·lent qualitat, ja que les vinyes velles de varietats autòctones estan acostumades a esta falta d'aigua.
 
D'altra banda, pel que fa als controls de producció posats en marxa enguany per la DO Terra Alta per vetllar per la traçabilitat i aconseguir més valor afegit per als seus vins, els rendiments mitjans de les finques controlades durant els aforaments s'estan adaptant adequadament al potencial màxim admès per la DO, que és de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques, vetllant així també pel desenvolupament sostenible de la zona de producció.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
A Can Calopa s'elabora el vi de Barcelona | El vi es pot degustar, amb tots els altres productes de l'Olivera, a la recent inaugurada Vinoteca de Can Calopa
Mones de Pasqua
Mones de Pasqua | Adrià Costa
Àlvar Llobet
Cassola de bacallà, panadons i cocarrois, entre les menges estrelles d'aquests dies de festa
Imatge il·lustrativa
La DO Terra Alta alerta de la importància de seguir el procediment judicial per evitar la implantació de les 3 centrals eòliques anunciades a la comarca de forma imminent