agricultura

La DO Terra Alta qualifica d'«espectacular» la verema d'enguany

Malgrat que la producció serà excepcional, no ho serà tant com s'esperava, ja que hi ha zones de la comarca on no ha plogut gaire

Cinc vermuts d'arreu de Catalunya per donar la benvinguda a la tardor

, Gandesa | 10/10/2018 a les 21:08h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Terra Alta, verema, Gandesa, Garnatxa Blanca
Detall d'unes mans collint garnatxa blanca a Batea, a la Terra Alta.
Detall d'unes mans collint garnatxa blanca a Batea, a la Terra Alta. | ACN
Amb més del 70% veremat, la Denominació d'Origen Terra Alta qualifica d'"espectacular" la verema 2018, tant des del punt de vista de la qualitat com de la quantitat, gràcies principalment a les pluges de primavera que han ajudat a mantenir el raïm en excel·lents condicions fins a la verema.
 
Dels 25 milions de quilos veremats, més d'un terç són de Garnatxa blanca, amb 10 milions de quilos de raïm. La resta de varietats collites fins ara són Macabeu, Garnatxa negra, Syrah, Ull de Llebre i Merlot, i tot just ara es comença a collir la Carinyena, la varietat més tardana de les recomanades per la DO Terra Alta.
 
Malgrat que la producció serà excepcional, no ho serà tant com s'esperava, ja que hi ha zones de la comarca on no ha plogut gaire. Això, sumat a la falta de reg, ha fet que les vinyes hagen patit bastant i el raïm no haja aconseguit el pes que s'esperava. Tanmateix, esta sequera és també la que atorga al raïm una excel·lent qualitat, ja que les vinyes velles de varietats autòctones estan acostumades a esta falta d'aigua.
 
D'altra banda, pel que fa als controls de producció posats en marxa enguany per la DO Terra Alta per vetllar per la traçabilitat i aconseguir més valor afegit per als seus vins, els rendiments mitjans de les finques controlades durant els aforaments s'estan adaptant adequadament al potencial màxim admès per la DO, que és de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques, vetllant així també pel desenvolupament sostenible de la zona de producció.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
'L'enoturisme per a invidents ha estat un repte i també una gran satisfacció', expliquen des de Sumarroca
"L'enoturisme per a invidents ha estat un repte i també una gran satisfacció", expliquen des de Sumarroca | Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.
Imatge il·lustrativa
"La Fredat 2016 té un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa", explica la Estefanía Garcés, sommelier.
Imatge il·lustrativa
"Glops s’ha proposat diverses vegades a la televisió pública catalana... ja fem aquella gala, no podem parlar de vi tan sovint perquè és un tema tabú, és una droga legal."