​Marimar Torres presenta els seus vins californians al congrés San Sebastian Gastronomika

Destapa el seu primer Pinot Noir, de l’anyada del 1992, any en què va construir el seu celler a Russian River Valley

Copes i temperatura dels vins; consells pràctics per neòfits

| 10/10/2018 a les 21:00h
Arxivat a: Cellers, Marimar Estate, San Sebastian Gatronomika, Marimar Torres
Imatge il·lustrativa
Marimar Torres, quarta generació de la Família Torres i propietària de Marimar Estate, ha ofert un tast dels seus vins californians aquesta setmana a San Sebastian Gastronomika, que se celebra del 7 al 10 d’octubre i on han assistit unes vuitanta persones. Acompanyada del sommelier Sergi Castro, Marimar ha compartit anècdotes dels seus inicis com a viticultora i cellerera en sòl americà i ha recordat com el seu pare va lloar el seu primer chardonnay i va donar llum verda al projecte vinícola a l’altra banda de l’oceà.

En honor als seus pares, Marimar va decidir batejar les seves dues vinyes amb els noms Don Miguel i Doña Margarita; la primera està situada a Russian River Valley, a 15 km del Pacífic, mentre que la segona està localitzada a Sonoma Coast, uns 5 kilòmetres més a prop de l’oceà; en total sumen 32 hectàrees de vinya.

Va plantar els primers ceps de Chardonnay i Pinot Noir entre el 1986 i el 1988, i va construir el celler el 1992 a imatge d’una masia catalana. Avui, Marimar Estate elabora sis referències amb aquestes varietats i també una amb Albariño, i compta amb el certificat de sostenibilitat que atorga la California Sustainable Winegrowing Alliance, d’acord amb el compromís mediambiental que sempre ha mantingut la Família Torres.

Durant el tast ofert al saló gastronòmic, Marimar ha presentat aquestes sis referències per parlar del present, però també ha volgut recordar els seus inicis obrint un Pinot Noir de l’anyada 1992, el primer vi negre que va elaborar a Califòrnia que, “sorprenentment, encara està en molt bona forma, amb una fruita molt expressiva, tot i que en aquell moment procedia d’una vinya molt jove”, ha comentat Marimar, que s’ha mostrat entusiasmada en constatar la seva excel·lent evolució.

Aquest vi, procedent de la vinya Don Miguel, va passar a anomenar-se anys més tard La Masia, per diferenciar-lo de les altres referències que començava a elaborar. L’anyada actual, del 2014, és segons Marimar, “un vi alegre, sensual, amb fruita brillant i un estil molt clàssic del Russian River Valley”. Contrasta amb l’estil més europeu de Mas Cavalls, també de l’anyada 2014 però de la vinya Doña Margarita, on les temperatures són més fredes i la influència de l’oceà més notable.

Cristina és el nom del vi icona de Marimar Estate, anomenat així en honor a la seva filla que d’aquí uns anys prendrà el relleu del celler. Igual que La Masia, també procedeix de la vinya Don Miguel. “És una selecció de botes que representen molt fidelment el terroir de la vinya i tenen més potencial d’envelliment; el vi també passa més temps en bota de roure francès, un total de 18 mesos”, ha comentat Marimar.

A l’apartat dels blancs, La Masia Chardonnay va ser el primer vi que va elaborar Marimar, una vinificació clàssica i fermentació en bota, que s’ha convertit en una de les seves referències més reconegudes. És elegant i untuós i ha envellit en roure francès durant nou mesos. En canvi, Acero Chardonnay, com el seu nom indica, no té contacte amb la fusta i resulta en “un vi expressiu, de gran intensitat aromàtica”, en paraules de la seva creadora. És un vi que va començar a elaborar el 2005, abans de consolidar un altre dels seus últims projectes: el seu primer vi elaborat amb una varietat espanyola.

Marimar va escollir el cep albarinyo, ja que va considerar que el clima gallec tenia semblances amb el californià i la varietat podria adaptar-se bé. La seva sorpresa va ser descobrir que a la vinya Doña Margarita, més propera al mar, no acabava de madurar per la qual cosa va haver de replantar-la a la vinya Don Miguel i va poder elaborar la primera anyada el 2010. L’anyada 2016, segons Marimar, mostra “el caràcter clàssic de l’albarinyo però matisat pel sol de Califòrnia, que li atorga una nota alegre i vibrant”.

Marimar Torres se sent afortunada d’haver convertit el seu somni realitat i poder elaborar els vins que li agraden. Incansable i tenaç, després del seu èxit amb l’albarinyo, ha començat a elaborar un vi d'ull de llebre i està experimentant amb la godello. També té intenció de plantar alguns dels ceps ancestrals recuperats per la seva família a Catalunya.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Parlem amb Sergi Pallarès, un dels enòlegs més joves del país | Tot i que encara està estudiant enologia, treballa en varis cellers de la seva terra, la Terra Alta
Imatge il·lustrativa
La DO Catalunya dona suport a la presència de la indústria catalana al Mipcom | La DO Catalunya també dona suport a Enoaula, el projecte impulsat per Xavi Nolla
Imatge il·lustrativa
La jornada solidària forma part del conjunt d’accions que Codorníu té previstes com a col·laborador oficial de la ‘La Marató’