Consells per tastar

Deu coses que heu de saber de les aromes del vi i de l’examen olfactiu

Tant la copa com la temperatura de servei són importants

Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

Set coses que has de saber per gaudir més tastant un vi

| 09/10/2018 a les 20:00h
Arxivat a: Per aprendre'n, temperatura dels vins, copes, aromes
Imatge il·lustrativa
1- Hi ha més de 400 components volàtils coneguts del most i del vi.

2- L’olfacte és 10.000 vegades més sensible que el gust, però la sensibilitat olfactiva varia molt entre les persones i en un mateix individu, depenent de les condicions físiques i fisiològiques del moment.

3- L'home és capaç de distingir més de 400.000 olors, mentre que el gust es basa en les quatre sensacions principals de salat, dolç, amargant i àcid.

4- L’home ha viscut una regressió respecte a l’ús de l’olfacte a causa de la seguretat de les condicions de la vida moderna, que requereixen un ús molt limitat d’aquest sentit.

5- L'olfacte és una qüestió de combinatòria, ja que la simple olor d'una rosa és una suma de 275 compostos aromàtics.

6- La facultat de distingir una olor d’una altra, de reconèixer-la i d’anomenar-la, es pot entrenar.

7- Les aromes són fonamentals per reconèixer eventuals defectes o malalties que s’hagin pogut desenvolupar durant el procés de vinificació o conservació d'un vi.

8- Les aromes són detectades pel nas a través de les cèl·lules receptores -denominades neurones olfactives: el “cervell del nas”- situades a les fosses nasals.

9- Es calcula que tenim al voltant de 500 milions de neurones receptores d’olors.

10- En un vi hi ha àcids, sals, sucres, etcètera, dotats cadascun d’una aroma -i gust- particular, entre ells poden potenciar-se o diluir-se i entre tots componen l’“esquelet olfactiu” del vi.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015.
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015. | La Frasera
El Rodó de Cendra de la formatgeria La Frasera guanya la medalla d'or als Premis Cincho
Els cellers integrants del projecte Vins del Pirineu
Els cellers integrants del projecte Vins del Pirineu
Ruth Troyano
Vins del Pirineu és un espai web acabat de néixer que mostra la riquesa enològica de la zona, és la Carta de Vins de l’Alt Pirineu
Imatge il·lustrativa
Sabies que en tenim 12 DO contant la DO Cava?