Clos Galena presenta la col·lecció "Art, vi i territori" a Estocolm

El celler Clos Galena és l'autor del vi Formiga de Vellut que es va servir durant el darrer sopar dels premis Nobel

| 08/10/2018 a les 21:23h
Arxivat a: Cellers, Art i vi i territori, Formiga de vellut, Premis Nobel, DOQPriorat, Clos Galena

La residència de l’ambaixador d’Espanya va ser el marc escollit on Merche Dalmau, propietària i ànima del Celler Clos Galena, va presentar el seu nou vi Secrets de mar de la mà de la pintora Mònica Castany i la galerista Pepa Quinteiro, autores de la col·lecció Art, vi i Territori que uneix el vi i cultura.
 
Van compartir els excel·lents vins maridats amb productes nacionals amb la Sra. Merche Dalmau, el Sr. Soren Staermose productor de la saga MILLENIUM, la propietària de la Galeria d’Art Anquins la Sra. Pepa Quinteiro; l’ambaixador espanyol el Sr. Gabriel Busquets; la pintora Monica Castanys, representants institucionals de Reus, la regidora de cultura la Sra. Montse Caelles i el president de la Cambra de Reus el Sr. Isaac Sanromà, representants de Tarragona, la Sra. Conxita Esteve senadora pretora de l’Ajuntament de Tarragona a més de públic interessat en la col·lecció com distribuïdors de vins, sommeliers, periodistes i col·leccionistes d’art. 
 
La col·lecció ART, VI i TERRITORI és una carta de presentació del territori del Sud de Catalunya, que condensa l’essència de la cultura mediterrània. Cada caixa de vi pintada és un objecte cultural exclusiu i únic que ofereix vins del molt premiat celler, reconegut nacional i internacionalment per prestigiosos crítics del món del vi i grans sommeliers. Els seus vins representen el caràcter del Priorat, la regió vitivinícola que s'ha revelat com una de les millors del món. Al mateix temps, cada caixa és una obra d'art original certificada i signada per un destacat artista català amb la que ha expressat amb textures, formes i colors la seva pròpia mirada al territori.
 
Els artistes que han pintat la col·lecció, s'han inspirat en els paisatges, les ciutats, els símbols i les tradicions més emblemàtiques del territori que emmarca la regió del Priorat: Reus, bressol del genial Gaudí i del modernisme; Tarragona, patrimoni de la humanitat amb les seves restes de l’Imperi Romà, el mar Mediterrani, les vinyes, els castellers, Salou i el seu atractiu turístic. Un entorn ple d'història i amb una geografia física i humana peculiar que ha propiciat la creativitat, la qualitat i l'autenticitat.
 
Els artistes que han participat són: Albert Alís, Mònica Castanys, Alícia Grau, Coia Ibáñez, Frank Jensen, Didier Lourenço, Josep Moscardó, Ramón Moscardó, Lluís Puiggròsi Benjamin Torcal.
El celler Clos Galena també ha presentat els vins (blanc i negre) Secrets de Mar, uns vins amb essència mediterrània nascuts dins la denominació d’origen Terra Alta, l’edició especial en motiu de l’esdeveniment cultural “Reus ciutat de la música 2018”amb l’etiqueta creada per Mònica Castanys, artista que exposarà obra a Estocolm en la Fira AAF de la mà de la Galeria Anquins.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Carles Escolar ha forjat la seva experiència al Celler Masroig de la DO Montsant
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral
Imatge il·lustrativa
El restaurant Enoteca de Paco Pérez va ser l'escenari de la presentació de les noves anyades dels gran vins de Família Torres | Milmanda, Mas la Plana, Reserva Real, Gran Muralles i Perpetual