La DO Penedès consolida La Nit dels Clàssics Penedès

Bombolles d'alta gamma per acomiadar l'estiu en la segona edició de La Nit dels Clàssics Penedès

El nou ‘cor’ de Gramona ja batega

| 03/10/2018 a les 21:53h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Clàssics Penedès, DO Penedès
Imatge il·lustrativa
Amb les entrades exhaurides, La Nit dels Clàssics ha permès gaudir als més de 200 assistents d’una vetllada d’alt nivell. Els jardins del celler Can Bonastre WineResort -rodejats del paisatge vitivinícola del Penedès i les muntanyes de Montserrat a l’horitzó- han estat l’escenari que han acollit els 8 cellers participants i les seves gairebé trenta referències de vins escumosos. El tast ha anat acompanyat d’un sopar-còctel amb propostes gastronòmiques d’alta qualitat i música en directe.

Una gran nit per gaudir dels Clàssics Penedès 

Després de l’èxit de la primera edició de La Nit dels Clàssics, la DO Penedès tenia clar que aquest esdeveniment havia de passar a formar part del seu calendari anual. Dins de les seves noves línies estratègiques basades en la potenciació de valors com el prestigi, la tradició i el territori, la denominació d’origen treballa per potenciar i donar a conèixer el Clàssic Penedès com a vi escumós d’alta qualitat. És per aquest motiu que La Nit dels Clàssics ha acollit professionals del sector vitivinícola i gastronòmic, però també públic general que ha pogut conèixer de primera mà el vi escumós de la DO Penedès.
 
La vetllada s’ha iniciat amb un showroom dels 8 cellers participants –Albet i Noya, AT Roca, Castell de Pujades, Colet, Loxarel, Mas Bertran, Mas Comtal i Montpicolis–. A través del tast, els assistents han pogut conèixer de la mà dels propis elaboradors les característiques i singularitats dels vins escumosos Premium que s’hi presentaven. Després del capvespre, els Clàssics Penedès s’han maridat amb diferents propostes gastronòmiques en un sopar-còctel amenitzat amb la música en directe del grup 3 Cool Cats.

El Clàssic Penedès com a vi escumós Premium 

La Nit dels Clàssics forma part de l’aposta decidida de la DO Penedès pel Clàssic Penedès. Segons el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, aquest tipus de vi escumós representa perfectament les qualitats i els valors de la denominació d’origen: “El Clàssic Penedès s’elabora seguint tècniques d’alta qualitat i de respecte amb el territori. Aquests valors formen part de la nostra filosofia i manera de ser”.
 
Els Clàssic Penedès es caracteritzen per ser un vins escumosos d’elaboració exclusivament en el territori de la DO Penedès, per la potenciació de les varietats ancestrals i autòctones, per ser 100% ecològics, per utilitzar mètodes tradicionals de conreu i tècniques que garanteixen el respecte pel medi ambient i per tenir una criança mínima de 15 mesos al celler.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
El restaurant Enoteca de Paco Pérez va ser l'escenari de la presentació de les noves anyades dels gran vins de Família Torres | Milmanda, Mas la Plana, Reserva Real, Gran Muralles i Perpetual
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà | Iñigo Somovilla
Sergi Cortés
La La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, inaugura el centenari i dóna el tret de sortida a tota una sèrie d'activitats per aquest 2019 | Segons Jordà "el republicanisme té una de les seves bases en els ateneus i en el cooperativisme, i el cooperativisme crea llocs de treball, no deslocalitza a les persones,i redistribueix millor els recursos"
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral