cava

Torres de Anguix
Torres de Anguix

​Primera inversió de Juvé & Camps fora del Penedès

La companyia amb seu a Sant Sadurní d’Anoia adquireix Torres de Anguix, a la DO Ribera del Duero

El fins ara propietari diu que l’operació “és interessant per a totes dues parts”

Juvé & Camps afirma que li fa “molta il·lusió” aquesta inversió

Huguet de Can Feixes, el setè Corpinnat

| 01/10/2018 a les 09:17h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, Juvé & Camps
El grup Serra Cartera, propietari de Juvé & Camps, Propietat d’Espiells o la distribuïdora de vins i destil·lats Primeras Marcas, diu haver consolidat “l'aposta pel seu projecte vitivinícola” amb la compra del celler de Burgos Torres de Anguix, a la DO Ribera de Duero.

Amb aquesta operació, la companyia ha manifestat que preveu “assegurar l'aprovisionament de raïm de gran qualitat per a l'elaboració de vins d'altura, de producció molt limitada, sota aquesta prestigiosa denominació”. Ni comprador ni venedor han volgut revelar la xifra amb la qual s’ha tancat aquesta operació. Sí que ha transcendit que mantenen tota la plantilla d’aquest celler del municipi d’Anguix, situat prop de Roa. Aquest és la primera gran operació que fa Juvé & Camps després que gran part de les seves accions hagin estat venudes al fons holandès Scranton Enterprises BV, accionista de la farmacèutica Grífols. Els Juvé, però, mantenen la gestió de la companyia.

Juvé & Camps, a través de Primeras Marcas, ja distribueix des de fa anys els vins d’un celler de prestigi de la DO Ribera del Duero Viña Sastre, de La Horra (Burgos). Mai fins ara, però, havia fet una inversió fora del Penedès. La CEO de Juvé & Camps, Meritxell Juvé, diu que aquest és “un projecte que ens il·lusiona i al que donarem continuïtat gràcies a l'experiència acumulada per part de tot l'equip humà al llarg d'aquests anys”.

La consellera delegada diu que al seu pare Joan Juvé, el president del grup, li feia “molta il·lusió” aquesta inversió “de prestigi”. Afegeix que aquesta compra “ha encaixat perfectament amb la filosofia del seu grup”. Per a Joan Juvé, “la compra d'aquest celler dóna resposta a l'interès que hem tingut sempre per ampliar les propietats vitivinícoles a altres zones més enllà del Penedès, on durant dècades ens hem dedicat a la viticultura”.
 

Joan Juvé i Meritxell Juvé


Des de Juvé & Camps s’afirma que “aquesta incorporació atorga al grup una posició privilegiada dins del sector de begudes Premium, consolidant el projecte vitivinícola iniciat en el Penedès el 1921 amb l'elaboració i lideratge de caves Gran Reserva i complementat en 1986 amb la creació de Primeras Marcas, companyia que compta amb un ampli portafoli de referències de primer nivell internacional”.

S’afegeix que en paral·lel a la seva estratègia de diversificació, el grup busca ser una referència a nivell mundial tant en l'elaboració, com en la distribució de productes vitivinícoles. Actualment, la marca Juvé & Camps té presència en més de 60 països, entre els quals destaquen Estats Units, Canadà, Regne Unit, Noruega, Japó, Perú i Colòmbia.

Torres de Anguix, el celler recentment adquirit, va ser fundat l'any 2000 i es troba situat en una de les zones vitícoles més valorades de la ribera de Burgos. És una inversió d’una família d’empresaris dedicada al sector del tèxtil a Sòria. Compta amb al voltant de 50 hectàrees de vinyes (en els últims anys es van haver de vendre part del seu patrimoni vitícola) de tinta del país (ull de llebre) situades en un radi màxim de 3 quilòmetres entorn del celler. En els últims anys la mort del fundador del projecte i d’un dels seus fills ha fet agreujar els problemes financers d’un celler on també es feien vins per a d’altres marques.
 

El fins ara propietari del celler d’Anguix, Ángel Rubio García, diu que Torres de Anguix “és un celler de qualitat, i no una fàbrica de vins”. Tenen capacitat per a elaborar fins a 1 milió d’ampolles (1,3 milions de quilos de raïm). El fins ara propietari justifica la venda per les “vicissituds i les necessitats financeres”, i manifesta que l’operació “és interessant per a totes dues parts”. Les seves vinyes són un dels seus principals actius, plantades entre els 780 i els 890 metres d’altura. Ángel Rubio García, que es manté en el projecte, també afirma que Juvé & Camps “és dels qui millor ens pot portar”.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.