Corpinnat

Imatge il·lustrativa

Huguet de Can Feixes, el setè Corpinnat

Joan Huguet, propietari d'Huguet de Can Feixes; ​«Hem passat les auditories de Bureau Veritas per ser Corpinnat. Si volem fer un segell de qualitat d'aquesta Marca Col·lectiva de la Unió Europea, o som exigents, o no sortirà bé...»

Xavier Gramona: «m'agradaria que el sector entengués que amb Corpinnat, tot el cava en sortirà guanyant»

| 27/09/2018 a les 16:51h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Huguet de Can Feixes, Corpinnat
Huguet de Can Feixes és un celler a cavall entre l'Anoia i el Penedès. A 400 metres d'altitud i amb vinya pròpia 100% ecològica, sota el segell CCPAE. L'any vinent tots els caves ja seran ecològics, no perquè la vinya encara no ho sigui, que ho és des del 2010, sino perquè el cava que tenen actualment al mercat és l'anyada 2009.

Conrea 80 hectàries de vinya, d'on surten entre 300.000 i 400.000 ampolles. Exporta aproximadament un 35% de la producció. La resta és bàsicament per al mercat català.

Elabora 3 vins blancs, 3 negres i 2 caves -majoritàriament de Parellada, amb una mica de Macabeu i de Pinot Noir-, ja amb segell Corpinnat

Parlem amb el Joan Huguet, un dels 3 socis i germans. Parlem de la verema, molt bona qualitativament però no tant quantitativament per culpa del míldiu. "Perdrem raïm", ens comenta, "però el que estem veremant està perfecte".
 

Huguet de Can Feixes ja és el setè celler de Corpinnat?

Sí, ho hem sabut fa poques hores. Amb Corpinnat sabíem que s'estava fent quelcom molt ben fet, amb la gent que s'havia de fer. Amb els millors. Amb companys que compartim altres entorns com Qalidès o la DO Penedès mateixa, i restàvem a l'espera. Hem estat al marge, esperant que es pogués concretar, i ha arribat el moment. Tant de bo hagués arribat abans, però entenem que no són processos ràpids. És normal, tot porta el seu temps.

Heu passat l'auditoria doncs?

Si, amb Bureau Veritas. Concretament dues auditories. Auditen tots els paràmetres, si has collit a màquina o a mà, i miren absolutament totes les parcel·les. També miren que tot el raïm sigui ecològic, que els escumosos tinguin criances llargues -superiors a 18 mesos- i que siguin majoritàriament de varietats autòctones. Si volem fer un segell de qualitat, que és el que és Corpinnat, o som exigents, o no sortirà bé.

I a Huguet de Can Feixes només elaboreu cava Gran Reserva...

Envellim un mínim de tres anys abans de degollar els caves. Ara mateix estem venent al mercat el cava del 2009, la mateixa anyada tant del nostre Brut Clàssic com del Brut Nature.
Alguna condició més per assolir el segell?

Si, moltes. De preus mínims garantits al viticultor, de no fer marques blanques, de no comprar raïm, de sostenibilitat, etc. Corpinnat, com a Marca Col·lectiva de la Unió Europea, té clares moltes coses que per mi són essencials. Tota l'empresa ha de ser Corpinnat. No s'hi val fer 5000 ampolles amb els requisits qualitatius de Corpinnat, i treure la resta de producció a baix cost. O produïm excel·lència o no s'hi val.

Així doncs heu passat unes auditories i l'assemblea de Corpinnat us ha acceptat... I ara què? Sortireu amb un segell Corpinnat? Quan?

Quan l'Associació d'Elaboradors i Viticultors Corpinnat -AVEC- decideixi els escumosos, sortiran amb el segell de Corpinnat, que es la marca col·lectiva visible a l’etiqueta, amb la marca de cada celler evidentment. Per altra banda em consta que després de les eleccions del Consell Regulador del Cava, hi ha converses per intentar assolir un acord.

Restarem a l'espera doncs... felicitats.

Moltes gràcies.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.