Novetats

El celler la Muntanya treu un monovarietal de farannà

En honor a aquest vi i al transcurs de la seva vida, el Celler la Muntanya farà un recital musicat, en què exemplificarà totes les fases i els elements que envolten la vida del cep, des que es planta fins a que el fruit es converteix en vi

Susanna Suñé, celler Rialla; «a la Terra Alta tenim les condicions climàtiques perfectes per la maduració de la garnatxa»

| 25/09/2018 a les 13:19h
Arxivat a: Vins, Farannà, Celler de Muntanya
El Farannà es un vi monovarietal, que s'obté exclusivament del raïm farannà. Es un tipus de raïm que prové de l'Alger. El Celler la Muntanya, a Alcoi, és pioner en utilitzar aquest tipus de raïm en un vi monovarietal, per la qual cosa, la millor manera de vinificar-lo és un procés d'aprenentage que canvia a mesura que passen els anys i augmenta l'experiència.

A dia d'avui el raïm té 9 dies de maceració en fred amb la seva pell. El seu color és molt lluminós i intens, i des del mateix celler diuen que "té un gust que dir que és afruitat seria empobrir-lo".

Tots els vins del Celler la Muntanya porten un poema a l'etiqueta de darrere. Aquest és el del Farannà:
 
Per sempre més adéu a la terra estimada.
La nostra joventut i els grans amics perduts.
Tot el que era bell, ara és desfet, dispers o lluny.
Sense joia ni llar, vençut i no en pau em sent.
On les cases de València? On les veus dels seus coloms?
Tot s'ha perdut. S'ha perdut el Pont i la Russafa.
Tot s'ha perdut.
On són aquells prats amb rius i arbredes verdes?
On són els indrets flairosos on soliem retirar-nos?
On el zèfir sempre fresc? On els crepuscles amables?


En honor a aquest vi i al transcurs de la seva vida, el Celler la Muntanya farà un recital musicat el proper 28 de setembre, que exemplificarà totes les fases i els elements que envolten la vida del cep, des que es planta fins a que el fruit es converteix en vi: la terra, les arrels, l'aigua, la verema, la xafigà...

Rafa Gisbert ‘Cato’, Miquel Gil, Alberto Gallego, Cristian Pérez i Tóbal Rentero tocaran des de la música més propera fins a la més llunyana, des de melodies tradicionals a les més modernes, tot adreçat amb instruments mediterranis, antics i nous.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
El Passeig de Gràcia concentrarà el talent culinari de xefs com Martín Berasategui, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Carles Gaig, Aurelio Morales y Joel Castanyé, entre d’altres | Estrella Damm, Familia Torres, Juvé & Camps, Royal Bliss i Renfe s’uneixen a Passeig de Gourmets
Joan Nebot proposant un vi a la nova secció de Cupatges Els Vins de la Setmana
Joan Nebot proposant un vi a la nova secció de Cupatges Els Vins de la Setmana
Sergi Cortés
El Joan Nebot ens proposa el vi rosat Lola Bel de Vinyes del Convent
Imatge il·lustrativa
La línia Vallmajor estrena etiquetes amb una imatge més moderna