Verema Solidària

Porrera acull la primera Verema Solidària a la DO Priorat amb un ple absolut al celler Vall Llach

La captació de fons s’enfila al 65% de l’objectiu marcat com a òptim, amb totes les places ocupades per a les tres veremes i 11.836 €

Amb totes les places ocupades per a la tercera cita, a Can Ràfols dels Caus, encara queden opcions per qui hi vulgui contribuir, com el tast amb maridatge o la donació amb recompensa d’ampolles de vi, fins el 15 d’octubre

​El cuiner Xavier Pellicer, amb la Verema Solidària

| 19/09/2018 a les 05:23h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, Verema Solidària
Imatge il·lustrativa
Més de 100 persones es van aplegar a Porrera, al cor del Priorat, en una nova edició de Verema Solidària, que enguany compta amb tres veremes a tres cellers. És el primer cop que aquesta DO acull una Verema Solidària i ho va fer amb tot esgotat des del mes de juliol.

La verema va estar complementada per la visita comentada a uns quants punts essencials per entendre la història de Porrera, la seva evolució i la realitat social que va inspirar i segueix movent els objectius d’aquest celler.

Una experiència única de veremar el merlot de la vinya que el celler té al bell mig del poble, amb l’ajuda de sumillers voluntaris que col·laboren a cada Verema Solidària. D’aquí en sortirà el vi solidari que aportarà fons a les dues entitats beneficiàries d’enguany, Amics de la Gent Gran Garraf i Càritas Falset, cadascuna amb un projecte per lluitar contra l’exclusió social a la zona del Garraf-Penedès i al Priorat, respectivament.

Després de Vall Llach, li seguirà Can Ràfols dels Caus, a Avinyonet del Penedès, el dissabte 22 de setembre, amb la que serà l’última Verema Solidària de 2018. Tot i que no hi hagi places disponibles, es pot seguir col·laborant amb el projecte participant al tast maridat que celebrarà el xef Xavier Pellicer al seu restaurant de Barcelona el 16 de maig de 2019.

Verema Solidària va néixer el 2016, fruit de la iniciativa de Rubèn Parera i Impulsa Fundraising. Aquell any es va fer la primera verema, a la Finca Parera, a Sant Llorenç d’Hortons/Sant Martí Sarroca. Les entitats receptores van ser l’Associació de Familiars d’Afectats de Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG) i Càritas Sant Feliu amb un projecte al Penedès.
 

El 2017 es van fer quatre veremes solidàries, a la Vinyeta i Celler Cooperatiu d’Espolla (totes dues a l’Alt Empordà) i a Celler Credo i Raventós i Blanc (totes dues a la DO Penedès). Les entitats beneficiàries de 2017 van ser Mas Albornà i Astrid-21. En aquests dos anys s’han recaptat 29.000€, que han servit per atendre a 229 persones, i s’han aconseguit 842 veremadors/es solidaris/es.

Verema Solidària compta amb el patrocini de Can Ràfols dels Caus, Gramona, Vall Llach,
la DO Penedès, New Group Maquinària Moderna, Verallia i la col·laboració de Cafès Novell,
La Granja, Cal Feru, Creu Roja i Euroselecció-Riedel. També compta amb el suport del
Celler Credo, Finca Parera i Raventós i Blanc com a ambaixadors i de La Festival, la Taula
d’entitats del tercer sector social de Catalunya, Responsabilitat Global i INCAVI (Institut
Català del Vi)

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants