Verema Solidària

Porrera acull la primera Verema Solidària a la DO Priorat amb un ple absolut al celler Vall Llach

La captació de fons s’enfila al 65% de l’objectiu marcat com a òptim, amb totes les places ocupades per a les tres veremes i 11.836 €

Amb totes les places ocupades per a la tercera cita, a Can Ràfols dels Caus, encara queden opcions per qui hi vulgui contribuir, com el tast amb maridatge o la donació amb recompensa d’ampolles de vi, fins el 15 d’octubre

​El cuiner Xavier Pellicer, amb la Verema Solidària

| 19/09/2018 a les 05:23h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, Verema Solidària
Imatge il·lustrativa
Més de 100 persones es van aplegar a Porrera, al cor del Priorat, en una nova edició de Verema Solidària, que enguany compta amb tres veremes a tres cellers. És el primer cop que aquesta DO acull una Verema Solidària i ho va fer amb tot esgotat des del mes de juliol.

La verema va estar complementada per la visita comentada a uns quants punts essencials per entendre la història de Porrera, la seva evolució i la realitat social que va inspirar i segueix movent els objectius d’aquest celler.

Una experiència única de veremar el merlot de la vinya que el celler té al bell mig del poble, amb l’ajuda de sumillers voluntaris que col·laboren a cada Verema Solidària. D’aquí en sortirà el vi solidari que aportarà fons a les dues entitats beneficiàries d’enguany, Amics de la Gent Gran Garraf i Càritas Falset, cadascuna amb un projecte per lluitar contra l’exclusió social a la zona del Garraf-Penedès i al Priorat, respectivament.

Després de Vall Llach, li seguirà Can Ràfols dels Caus, a Avinyonet del Penedès, el dissabte 22 de setembre, amb la que serà l’última Verema Solidària de 2018. Tot i que no hi hagi places disponibles, es pot seguir col·laborant amb el projecte participant al tast maridat que celebrarà el xef Xavier Pellicer al seu restaurant de Barcelona el 16 de maig de 2019.

Verema Solidària va néixer el 2016, fruit de la iniciativa de Rubèn Parera i Impulsa Fundraising. Aquell any es va fer la primera verema, a la Finca Parera, a Sant Llorenç d’Hortons/Sant Martí Sarroca. Les entitats receptores van ser l’Associació de Familiars d’Afectats de Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG) i Càritas Sant Feliu amb un projecte al Penedès.
 

El 2017 es van fer quatre veremes solidàries, a la Vinyeta i Celler Cooperatiu d’Espolla (totes dues a l’Alt Empordà) i a Celler Credo i Raventós i Blanc (totes dues a la DO Penedès). Les entitats beneficiàries de 2017 van ser Mas Albornà i Astrid-21. En aquests dos anys s’han recaptat 29.000€, que han servit per atendre a 229 persones, i s’han aconseguit 842 veremadors/es solidaris/es.

Verema Solidària compta amb el patrocini de Can Ràfols dels Caus, Gramona, Vall Llach,
la DO Penedès, New Group Maquinària Moderna, Verallia i la col·laboració de Cafès Novell,
La Granja, Cal Feru, Creu Roja i Euroselecció-Riedel. També compta amb el suport del
Celler Credo, Finca Parera i Raventós i Blanc com a ambaixadors i de La Festival, la Taula
d’entitats del tercer sector social de Catalunya, Responsabilitat Global i INCAVI (Institut
Català del Vi)

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Pedro Ferrer i Martina Obregón, CEO i CMO de Freixenet respectivament
Pedro Ferrer i Martina Obregón, CEO i CMO de Freixenet respectivament | Miquel Monfort
1 de cada 5 ampolles de cava venudes per Nadal a l'Estat són Freixenet, un 20% del mercat
Imatge il·lustrativa
La mostra de vins naturals se celebrarà de l’11 al 13 de desembre al pavelló Firal de Vilafranca del Penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
El sommelier Ton Colet (El Cigró d'Or) recomana un xarel·lo, un macabeu i una parellada com a vins blancs de varietats tradicionals, i un sumoll, una garnatxa i una carinyena de negres