Vermuts

Cinc vermuts d'arreu de Catalunya per donar la benvinguda a la tardor

Us recomanem cinc vermuts de diferents tipus i d'arreu de Catalunya

Bombolles rosades; 10 caves que no et pots perdre

| 18/09/2018 a les 14:29h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cerveses, Aperitiu, Vermuts De Muller, Vermuts, Vermuts Miró, Vermut Casa Mariol, Vermuts Padró&CO, Vermuts Espinaler
Imatge il·lustrativa
Tot i que l'estiu s'acabi, els aperitius venen de gust tot l'any. Res com un bon migdia de tardor per gaudir d'un ritual i una beguda ben nostrada: el vermut. Us hem fet una selecció de cinc vermuts de diferents tipus i d'arreu de Catalunya, perquè entreu a la tardor amb bon gust de boca.
VERMUT BLANC RESERVA PADRÓ & CO
Procedent de Bràfim, de la província de Tarragona, és fill de cinc generacions dedicades al negoci de vins de qualitat, misteles i vermuts. Premi Vinari d'Or 2016 i 2017, medalla d'or al International Wine Awards i 92 punts a la Guía Peñín. Elaborat associant una infusió d'herbes aromàtiques amb les pells de diversos cítrics. En aquesta fórmula, passats uns mesos de maceració, se li afegeix una mistela blanca envellida expressament per a aquest vermut.

Aromàticament intens i molt agradable, amb records a herbes dolces: genciana, anís estrellat, marialluïsa, quina, angèlica…  En boca és untuós, fi i rodó. Es percep una lleu dolçor i amargor amb un toc final cítric refinat que hi aporta frescor.
 

VERMUT MIRÓ ROIG

Elaborat des de 1957 i Premi Vinari d'Or 2018. El Vermut Miró Roig és tot un clàssic, de fet, podríem dir que és el clàssic vermut de Reus. Refrescant i estimulant, fet d'herbes aromàtiques totalment naturals, amb una maceració marcada, lleugerament balsàmic. Segueix la recepta familiar que des de sempre ha ofert un vermut sedós, amb un punt de dolçor, però també amarg, del color del robí i amb matisos de color teula.

Es recomana prendre’l sol i ben fred, per poder assaborir el gust real del vermut. Si us ve de gust afegir-hi algun cítric, es recomana que sigui taronja. 
VERMUT NEGRE CASA MARIOL

El celler Casa Mariol està situat a la població de Batea, a la Terra Alta, i va ser fundat l'any 1945. El seu vermut negre s'elabora amb vi macabeu, enfosquit amb nous verdes i aromatitzat amb 150 espècies i herbes del massís del Matarranya.

En nas hi trobem herbes com la farigola i el romaní, i també espècies com la canyella. En boca, final lleugerament amarg, amb notes de caramel. Un vermut equilibrat entre dolçor i acidesa, carecteritzat per tenir un marcat caràcter mediterrani. Es recomana servir-lo a 8ºC.
 
VERMUT BLANC IRIS DE MULLER
 
Elaborat des de 1850 a Reus i Premi Vinari d'Or en la categoria de Vermuts Blancs, en els premis Vinari 2018.

Maceració d'infusió d'arrels i plantes aromàtiques que després es barreja amb una selecció de vins, obtenint com a resultat aquest vermut d'aroma i gust característic.

En nas trobem anís amb petits tocs de llimona i ametlles amargues, i també de gerds, però percebuts de manera subtil. En boca és sedós i suau a causa de l'alcohol i el contingut en sucres. Petites notes amargues sobre un fons dolç i fresc, podem apreciar les ametlles que hem trobat en nas. Ens deixa un postgust molt agradable dolç i melós. S'aconsella servir-lo entre 5 i 7 ºC.     
VERMUT RESERVA ESPINALER
 
L'Espinaler va néixer el 1896 a Vilassar de Mar, però no va ser fins als anys 40 que el net del fundador, Joan Tapias Riera, va incorporar un vermut de molta qualitat que ha sobreviscut al llarg dels anys i s'ha fet un dels productes més coneguts de la casa.

Elaborat amb vi blanc de qualitat, macerat amb més de 50 herbes aromàtiques: Artemisa Vulgaris, Dictam de Creta i quina. De color marró caoba amb reflexes ambarí, nítid i brillant. Té tocs de fusta torrats i d'espècies, i reposa durant sis mesos en botes.
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
Max Margalef aposta per un equip jove però amb experiència | Joan Tarrada deixa el càrrec després de 12 anys al capdavant de l'entitat
Imatge il·lustrativa
El premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi va recaure en Antoni Mata Casanovas de Caves Recaredo