​Albet i Noya, 40 anys fent vins ecològics i innovant a Catalunya

L'any 1978 Josep Maria Albet va començar a entrar raïm ecològic al celler de Can Vendrell de la Codina, a Sant Pau d’Ordal (Subirats)

Vuit vins negres espectaculars i autòctons que probablement mai has tastat

| 12/09/2018 a les 18:55h
Arxivat a: Cellers, Vi ecològic, Albet i Noya

La verema 2018 no és una verema qualsevol per a Albet i Noya. Ja fa 40 anys que Josep Maria Albet va començar a entrar raïm ecològic al celler de Can Vendrell de la Codina, a Sant Pau d’Ordal (Subirats). Era l’any 78 i fou l'encàrrec d’una empresa danesa que buscava exportar vins ecològics als països nòrdics. 

L’any 1978 n’era només una hectàrea de vinya d’ull de llebre, d’on en van sortir 5000 ampolles amb destinació a Dinamarca, i que van ser rebudes amb gran escepticisme dins el sector penedesenc.  Avui, en són més 170 parcel·les, de 22 varietats diferents de raïm i de les quals se’n fan prop d’un milió d’ampolles que s’exporten a tot el món. Segons Josep Maria Albet “L’any 2018 ja ningú qüestiona l’ecologisme com a única via de conreu de la vinya. El 1978, molts ho van veure com una bogeria i una pèrdua de temps”.
 

La verema 2018 i el repte de les varietats resistents

La verema 2018 ha estat marcada per una abundant pluviometria durant l’hivern (les vinyes s’han tenyit de blanc dues vegades a la finca d’Albet i Noya) i una primavera molt moderada. Això ha provocat una lenta maduració del raïm però també elevats nivells d’humitat i, per tant, de fongs, cosa que ha fet anar de corcoll als viticultors.

En un any com aquest, es posa en evidència la necessitat de seguir treballant en el projecte VRIAACC (Varietats Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic). Aquest projecte treballa pel desenvolupament de noves plantes, descendents de les actuals, resistents a plagues com l’oïdi i el míldiu i poder disminuir així els tractaments de sofre i eliminar l’ús de coure a la vinya. Un projecte en el qual Albet i Noya s’ha involucrat des de fa 5 anys i és una de les grans apostes I+D de cara el futur.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb Nico Bour, cofundador d'Uvinum, el Marketplace de vins, cerveses i destil·lats de referència a Europa.
Imatge il·lustrativa
Convocada pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per impulsar la recerca infermera amb impacte social | Cava Bertha ha produït un cava solidari i els beneficis de la seva venda es destinaran al finançament d’aquest projecte
Imatge il·lustrativa
A més, l’anyada 2018 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat.