cellers

Caves Nadal celebra 75 anys

Amb la verema de 1943 es va iniciar a la Finca Nadal de la Boadella l’elaboració de vins escumosos amb varietats autòctones de collita pròpia

Bombolles rosades; 10 caves que no et pots perdre

| 06/09/2018 a les 10:27h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, 75 anys Nadal, Nadal, Verema

Nadal va donar el 23 d’agost el tret de sortida de la verema 2018 que enguany coincideix amb el 75è aniversari de l’elaboració de la primera ampolla de vi escumós del celler, l’any 1943. Aquella primera ampolla de Nadal Brut va ser el preludi d’una aposta de la família Nadal per una línia d’elaboració de caves reserva i gran reserva que s’ha consolidat al llarg de 75 anys amb un estil i garantia propis i inconfusibles. 

Les bases que va establir el fundador del celler, Ramon Nadal Giró, apostant per la collita pròpia, el respecte per al medi ambient i el control de tot el procés des de la vinya fins a l’ampolla, continuen més vigents que mai tres generacions després. Aquests 75 anys han permès consolidar els principis fundacionals, acumular experiència i perfeccionar alguns processos gràcies a l’evolució tecnològica sense renunciar a l’esperit artesanal que caracteritza el celler. Avui, Nadal elabora nou referències diferents de cava, a més de dos vins blancs secs nobles elaborats amb xarel·lo i xarel·lo vermell, dos vins blancs dolços de botrytis i un vinagre de verema tardana. 

Aquesta verema també és la primera de Nadal com a membre fundador de CORPINNAT, la primera marca col·lectiva de la Unió Europea que pretén posar en valor els grans vins escumosos que s’elaboren al cor del Penedès. Nadal, juntament amb Gramona, Llopart, Recaredo, Sabaté i Coca, i Torelló, ha estat un dels sis cellers impulsors d’aquesta marca de qualitat que, entre altres requisits, garanteix l’ús de raïm 100% ecològic, collit a mà, vinificat íntegrament a la propietat i amb criances mínimes de 18 mesos. 

Per commemorar aquests 75 anys d’història, Nadal treurà pels volts de les festes nadalenques un cava exclusiu que porta més de 20 anys reposant a vint metres sota terra. Es tracta d’una edició limitada en format Màgnum elaborat amb les varietats tradicionals xarel·lo (51%), parellada (34%) i macabeu (15%). 

Xavier Nadal, enòleg i director general del celler, assenyala que aquesta verema serà d’una qualitat excepcional per a l’elaboració de caves de mitja i llarga criança. “Les abundants i ininterrompudes pluges del primer semestre han retornat les reserves d’aigua al sol afavorint una maduració ideal del raïm”, assenyala el màxim responsable del celler. 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs
01/01/1970
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
01/01/1970
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà