cellers

Caves Nadal celebra 75 anys

Amb la verema de 1943 es va iniciar a la Finca Nadal de la Boadella l’elaboració de vins escumosos amb varietats autòctones de collita pròpia

Bombolles rosades; 10 caves que no et pots perdre

| 06/09/2018 a les 10:27h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, 75 anys Nadal, Nadal, Verema

Nadal va donar el 23 d’agost el tret de sortida de la verema 2018 que enguany coincideix amb el 75è aniversari de l’elaboració de la primera ampolla de vi escumós del celler, l’any 1943. Aquella primera ampolla de Nadal Brut va ser el preludi d’una aposta de la família Nadal per una línia d’elaboració de caves reserva i gran reserva que s’ha consolidat al llarg de 75 anys amb un estil i garantia propis i inconfusibles. 

Les bases que va establir el fundador del celler, Ramon Nadal Giró, apostant per la collita pròpia, el respecte per al medi ambient i el control de tot el procés des de la vinya fins a l’ampolla, continuen més vigents que mai tres generacions després. Aquests 75 anys han permès consolidar els principis fundacionals, acumular experiència i perfeccionar alguns processos gràcies a l’evolució tecnològica sense renunciar a l’esperit artesanal que caracteritza el celler. Avui, Nadal elabora nou referències diferents de cava, a més de dos vins blancs secs nobles elaborats amb xarel·lo i xarel·lo vermell, dos vins blancs dolços de botrytis i un vinagre de verema tardana. 

Aquesta verema també és la primera de Nadal com a membre fundador de CORPINNAT, la primera marca col·lectiva de la Unió Europea que pretén posar en valor els grans vins escumosos que s’elaboren al cor del Penedès. Nadal, juntament amb Gramona, Llopart, Recaredo, Sabaté i Coca, i Torelló, ha estat un dels sis cellers impulsors d’aquesta marca de qualitat que, entre altres requisits, garanteix l’ús de raïm 100% ecològic, collit a mà, vinificat íntegrament a la propietat i amb criances mínimes de 18 mesos. 

Per commemorar aquests 75 anys d’història, Nadal treurà pels volts de les festes nadalenques un cava exclusiu que porta més de 20 anys reposant a vint metres sota terra. Es tracta d’una edició limitada en format Màgnum elaborat amb les varietats tradicionals xarel·lo (51%), parellada (34%) i macabeu (15%). 

Xavier Nadal, enòleg i director general del celler, assenyala que aquesta verema serà d’una qualitat excepcional per a l’elaboració de caves de mitja i llarga criança. “Les abundants i ininterrompudes pluges del primer semestre han retornat les reserves d’aigua al sol afavorint una maduració ideal del raïm”, assenyala el màxim responsable del celler. 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Es farà un inventari dels cellers que es conserven a cases de l’Albera | L’estudi és una proposta conjunta de l’enòleg i sommelier, Jordi Esteve, i de la fotògrafa i sommelier, Clara Isamat
Imatge il·lustrativa
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza la participació de 97 empreses al certamen que tindrà lloc del 17 al 19 de març a Düsseldorf
Imatge il·lustrativa
Una font de vermut El Bandarra presideix la inauguració del Mercat Little Spain de Nova York