verema

Ca N'Estella, verema participativa a l'antiga i sota les estrelles

L'activitat tindrà lloc el 15 de setembre al celler de la família Rabetllat i Vidal, i culminarà amb un sopar barbacoa per acomiadar l'estiu. La verema a l'antiga es farà de nou en una edició adreçada especialment a les famílies el dia 30 de setembre al matí

| 04/09/2018 a les 17:32h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Cellers, Verema Participativa, Ca N'Estella, verema

El dissabte 15 de setembre el celler Finca Ca N'Estella farà la Verema Participativa al Pati de les Magnòlies de la masia que presideix la seva finca vitícola al Penedès. Aquesta activitat té un aforament limitat i tindrà lloc a partir de les 19.30 h del vespre d'acord amb els hàbits del celler, que cull els raïms a la nit durant la primera part de la verema per tal de mantenir les aromes de la fruita.

La voluntat de la família amb aquesta activitat és, un cop més, acostar la cultura del vi i de la vinya al consumidor final, en oferir-li l'oportunitat de participar en la verema, un dels processos fonamentals d'un celler. En aquest cas, Ca N'Estella ret homenatge a la tradició en evocar les maneres de fer tradicionals, ja que l'activitat proposada és una "verema a l'antiga", en la qual els participants trepitjaran els raïms tal com es feia el segle XIX, quan Joan Estella va posar en marxa la finca vitivinícola de 35 hectàrees que avui treballen els Rabetllat i Vidal.

L'activitat s'iniciarà amb una copa de cava Rabetllat i Vidal de benvinguda i la visita a les instal·lacions actuals, per posar de relleu l'evolució que ha experimentat l'art de fer vi en els últims decennis, i que ha contribuït a millorar excepcionalment la qualitat dels vins que s'elaboren al país. A continuació tindrà lloc la trepitjada de raïm al Pati de les Magnòlies del celler, on posteriorment els participants gaudiran d'un merescut sopar.

Barbacoa sota les estrelles amb Clot dels Oms Negre

En efecte, la verema participativa culminarà amb una barbacoa al mateix Pati de les Magnòlies del celler, sota la llum de la lluna i les estrelles. Les populars barbacoes són un marc idoni per compartir emocions i xerrades en un ambient informal, i en aquesta ocasió serà una excusa perfecta per acomiadar l'estació que ja s'acaba.

Un dels vins que acompanyaran el sopar és el Clot dels Oms Negre 2015, un vi elaborat amb raïms d'Ull de Llebre i Samsó que els Rabetllat i Vidal cultiven a les vinyes de Ca N'Estella. La vinificació es va dur a terme al celler de la masia, on el most va macerar 18 dies a una temperatura controlada de 26ºC per tal de mantenir el color i les aromes pròpies de la fruita. Els nou mesos de criança en fusta de roure donen al Clot dels Oms Negre 2015 l'equilibri just per acompanyar carns a la brasa, així com un lleuger toc de vainilla que harmonitza bé amb les notes de fruites del bosc que caracteritzen aquest vi. D'aquesta anyada se'n van elaborar 10.500 ampolles.

Els més petits, veremadors per un dia!

Per altra banda, el dissabte dia 30 de setembre tindrà lloc una edició de la verema participativa pensada especialment per a les famílies. En aquest cas, l'activitat tindrà lloc al matí i estarà protagonitzada per la trepitjada dels raïms de la finca al Pati de les Magnòlies del celler.

La jornada començarà amb un gran esmorzar per a tots els participants per agafar forces, que inclourà un tast dels vins i caves de Ca N'Estella per als adults i un de most per als menors.  

Amb aquesta activitat Finca Ca N'Estella posarà fi simbòlicament a la verema 2018. 

+ Verema nocturna amb barbacoa a Finca Ca N'Estella

Data: 15/09/2018, 19.30 hores
Lloc: Finca Ca N'Estella (Sant Esteve Sesrovires)
Preu: 44,90 €. IVA inclòs.
Per a reserves: visits@fincacanestella.com |  Tel. 618 753 066 / 937 713 651

 + Verema infantil amb esmorzar a Finca Ca N'Estella
Data: 30/09/2018, 10.00 hores
Lloc: Finca Ca N'Estella (Sant Esteve Sesrovires)
Preu: 15,00 € (adults); 10,00 € (nens i nenes fins a 14 anys). IVA inclòs.
Per a reserves: visits@fincacanestella.com  |  Tel. 618 753 066 / 937 713 651

 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Oriol Garriga i Solsona és l’impulsor del projecte jove i familiar, iniciat l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar el cultiu de la vinya
Imatge il·lustrativa
Amb 19 ors i 12 plates, ha estat la DO Catalana més reconeguda en este certamen internacional
Imatge il·lustrativa
El dissabte 4 de maig s’inaugura l’exposició de Pintura i Fotografia on s’exhibiran les obres de Mari Paz Valero i Xavier Batallé, membres de Down Catalunya