Verema

Bones previsions per a la verema d'enguany a l'Heretat Can Llopart

Enguany preveuen que tindran un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant agricultura orgànica

Bombolles rosades; 10 caves que no et pots perdre

| 04/09/2018 a les 14:56h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, Heretat Can Llopart, Verema 2018

A diferència dels últims anys, l'hivern i la primavera d'enguany s'han caracteritzat per ser plujosos. La pluja i la humitat han afavorit que els ceps s'hagin recuperat d'una prèvia mancança d'aigua i que la brotada, la floració  la maduració del raïm hagi transcorregut de forma lenta i molt equilibrada.

A Llopart van iniciar verema a mitjan agost, en concret el dia 27 d'agost van començar a veremar el macabeu.
 

A l'Heretat afirmen que estan davant d'una verema sana amb raïms de molta qualitat amb una bona concentració de sucres i acidesa, amb un nivell de maduració òptim que resulta ideal per a l'elaboració d'escumosos de llarga criança. 

Enguany preveuen que tindran un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant agricultura orgànica. Tota la finca es veremarà a mà i amb una intensiva selecció prèvia de cada gotim.

A Llopart, cada any fan una acurada planificació de la verema. El fet de tenir totes les vinyes ecològiques al voltant del celler els permet rebre els raïms amb molta rapidesa i en un temps molt curt des de la collita a la vinya. D'aquesta manera, els raïms són premsats amb la màxima frescor que podrien obtenir.

Des de l'Heretat Can Llopart afirmen que, tenint en compte tots aquests factors, estan segurs que l'anyada del 2018 serà excepcional. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Es comercialitza un ranci amb mares de 100 anys en homenatge a la Maria de Cal Vall | Només hi ha disponibles 320 ampolles de 20 cl., a 115 euros cadascuna
Imatge il·lustrativa
Els germans Ricard i Jordi Jambert, de la Fleca Pastisseria Padrés de Banyoles, s’imposen en el concurs que celebra el centenari d’aquest dolç, i que ha tingut lloc al Fòrum Gastronòmic Girona 2018
El Most Festival ha aplegat 4.200 espectadors
El Most Festival ha aplegat 4.200 espectadors | Most Festival
El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava tanca la vuitena edició al Penedès amb uns 4.200 espectadors