Verema

Bones previsions per a la verema d'enguany a l'Heretat Can Llopart

Enguany preveuen que tindran un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant agricultura orgànica

Bombolles rosades; 10 caves que no et pots perdre

| 04/09/2018 a les 14:56h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, Heretat Can Llopart, Verema 2018

A diferència dels últims anys, l'hivern i la primavera d'enguany s'han caracteritzat per ser plujosos. La pluja i la humitat han afavorit que els ceps s'hagin recuperat d'una prèvia mancança d'aigua i que la brotada, la floració  la maduració del raïm hagi transcorregut de forma lenta i molt equilibrada.

A Llopart van iniciar verema a mitjan agost, en concret el dia 27 d'agost van començar a veremar el macabeu.
 

A l'Heretat afirmen que estan davant d'una verema sana amb raïms de molta qualitat amb una bona concentració de sucres i acidesa, amb un nivell de maduració òptim que resulta ideal per a l'elaboració d'escumosos de llarga criança. 

Enguany preveuen que tindran un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant agricultura orgànica. Tota la finca es veremarà a mà i amb una intensiva selecció prèvia de cada gotim.

A Llopart, cada any fan una acurada planificació de la verema. El fet de tenir totes les vinyes ecològiques al voltant del celler els permet rebre els raïms amb molta rapidesa i en un temps molt curt des de la collita a la vinya. D'aquesta manera, els raïms són premsats amb la màxima frescor que podrien obtenir.

Des de l'Heretat Can Llopart afirmen que, tenint en compte tots aquests factors, estan segurs que l'anyada del 2018 serà excepcional. 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
El Passeig de Gràcia concentrarà el talent culinari de xefs com Martín Berasategui, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Carles Gaig, Aurelio Morales y Joel Castanyé, entre d’altres | Estrella Damm, Familia Torres, Juvé & Camps, Royal Bliss i Renfe s’uneixen a Passeig de Gourmets
Joan Nebot proposant un vi a la nova secció de Cupatges Els Vins de la Setmana
Joan Nebot proposant un vi a la nova secció de Cupatges Els Vins de la Setmana
Sergi Cortés
El Joan Nebot ens proposa el vi rosat Lola Bel de Vinyes del Convent
Imatge il·lustrativa
La línia Vallmajor estrena etiquetes amb una imatge més moderna