Verema

Bones previsions per a la verema d'enguany a l'Heretat Can Llopart

Enguany preveuen que tindran un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant agricultura orgànica

Bombolles rosades; 10 caves que no et pots perdre

| 04/09/2018 a les 14:56h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, Heretat Can Llopart, Verema 2018

A diferència dels últims anys, l'hivern i la primavera d'enguany s'han caracteritzat per ser plujosos. La pluja i la humitat han afavorit que els ceps s'hagin recuperat d'una prèvia mancança d'aigua i que la brotada, la floració  la maduració del raïm hagi transcorregut de forma lenta i molt equilibrada.

A Llopart van iniciar verema a mitjan agost, en concret el dia 27 d'agost van començar a veremar el macabeu.
 

A l'Heretat afirmen que estan davant d'una verema sana amb raïms de molta qualitat amb una bona concentració de sucres i acidesa, amb un nivell de maduració òptim que resulta ideal per a l'elaboració d'escumosos de llarga criança. 

Enguany preveuen que tindran un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant agricultura orgànica. Tota la finca es veremarà a mà i amb una intensiva selecció prèvia de cada gotim.

A Llopart, cada any fan una acurada planificació de la verema. El fet de tenir totes les vinyes ecològiques al voltant del celler els permet rebre els raïms amb molta rapidesa i en un temps molt curt des de la collita a la vinya. D'aquesta manera, els raïms són premsats amb la màxima frescor que podrien obtenir.

Des de l'Heretat Can Llopart afirmen que, tenint en compte tots aquests factors, estan segurs que l'anyada del 2018 serà excepcional. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota
Família Mata als marges de pedra del Turó d’en Mota | Marçal Font
Ramon Francàs
01/01/1970
Recaredo verema per vintena vegada el xarel·lo del Turó d’en Mota | Ton Mata afirma que aquest gran cava “és una idea que neix de la il·lusió, de voler saber els límits de la nostra terra”
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
01/01/1970
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà