Eleccions DO Cava

Javier Pagès, de Codorníu, agafa el relleu de Pere Bonet al Consell Regulador del Cava

Xavier Farré, el representant dels viticultors, serà el vicepresident repetint així càrrec

Els altres candidats, de Giró Ribot i Vallformosa, no obtenen vots

Els viticultors, amb Xavier Farré al capdavant, opten a la presidència del Cava per primera vegada

| 29/08/2018 a les 07:10h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Javier Pagès, Codorníu, Pere Bonet, DO Cava
Javier Pagès, conseller delegat del Grup Codorníu Raventós
Javier Pagès, conseller delegat del Grup Codorníu Raventós
El consell regulador del cava estrena nou president. Javier Pagès, actual conseller delegat del Grup Codorníu Raventós i Vicepresident de la Federació Espanyola del Vi, va agafar ahir el relleu de Pere Bonet -Grup Freixenet-.

Després de 2 votacions, ahir al migdia, va arribar el consens i es va optar pel representant de l'altre gran gegant del mercat. Després de repartir-se els vots amb el candidat Xavier Farré, representant dels viticultors, tant a la primera com a la segona volta. Maria Rosa Giró (Giró Ribot) i Josep Graells (Vallformosa) no han obtingut cap vot. Xavier Farré serà el vicepresident, repetint així càrrec.

El conseller delegat del Grup Codorníu, recentment comprat pel grup inversor Carlyle, després d'anunciar la seva elecció, ha destacat que inicia aquesta etapa amb "orgull, convicció i compromís. És un repte il·lusionant prendre el relleu de l'última presidència, que ja va assentar les bases de la construcció del prestigi del sector del cava. El meu compromís passa per treballar al costat de tots els representants del mercat: viticultors, cellers, cooperatives i institucions, per seguir potenciant el valor del cava i situar-lo en la primera línia de qualitat que li correspon, entre els millors escumosos del món".

Javier Pagès haurà de treballar per mantenir els bons resultats del sector i per superar un moment convuls al consell regulador; Henckell i Carlyle s'han quedat Freixenet i Codorníu i sis dels elaboradors més representatius de la denominació d'origen han creat el segell col·lectiu Corpinnat per vendre cava d'alta qualitat.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat
Imatge il·lustrativa
La denominació d’origen continua donant a conèixer la personalitat i el nivell dels seus vins a partir de diverses activitats que es desenvoluparan durant les properes setmanes d'estiu.
Imatge il·lustrativa
Cristina Fernandez
Recepta de galetes de mantega amb un cava de Vilarnau | Autora de la recepta: Cristina Fernández