​El celler Alella Vinícola s’incorpora a la patronal del vi català

El celler familiar, Alella Vinícola s’uneix a l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de sumar esforços per a un millor posicionament dels vins catalans i dels interessos del sector vinícola.

A la recerca d’una casa per al vi català

| 05/08/2018 a les 11:56h
Arxivat a: Actualitat, Alella Vinícola, AVC, Associació Vinícola Catalana

AV és un celler del 1906 dirigit pels germans Samuel (viticultor) i Xavier Garcia (enòleg i geòleg) des de l’any 1998. Elabora unes 90.000 ampolles amb D.O. Alella solta marques tan emblemàtiques com Marfil, Ivori, Vallmora o Violeta.

Viticultura pròpia seguint els criteris ecològics. Les produccions de raïm  pertanyen a la vinya pròpia del celler, vora el mar, amb la Pansa blanca, Garnatxa blanca i Garnatxa negra com a protagonistes de tots els vins, mai superen els 5.000 kgs per hectàrea a causa de la naturalesa geoclimàtica i els clons vegetals de baixa producció.

Actualment el 60% es comercialitza a exportació a països tan diversos com USA, Canadà, Xina, Vietnam o diferents països europeus. Ha recuperat l’elaboració de vins dolços i generosos en forma de soleres i criaderes i iniciat una nova via d’elaboració de nous productes com vermuts (Barbarosso i Barbabianco) o mostos parcialment fermentats entre d’altres. El 40% restant es comercialitza bàsicament a Catalunya, Balears i País Basc.

Alella Vinícola ha estat pionera en l’aposta per l’enoturisme a Catalunya amb l’apertura del restaurant Celler Marfil. El seu celler i centre de visites és un referent de l’arquitectura modernista i un clam a la cultura vinícola mediterrània.

L’Associació Vinícola Catalana representa actualment al 80% dels cellers de Catalunya i el seu objectiu principal és la defensa dels interessos generals del sector i impulsar les potencialitats que el vi català ofereix,  tant al nostre país com als mercats internacionals.

El grup dels elaboradors i/o embotelladors de vins tranquils és el més important que representa la patronal, ja que suposa el 52% de la comercialització total de vi català acollit a les Denominacions d’Origen Protegides catalanes, és a dir, un  total de 60 milions d’ampolles de vi amb D.O, de les quals el 51% van a exportació i la resta a mercat interior.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ampliarà el celler del Montsant invertint 2 milions d'euros | L'objectiu és augmentar un 40% la capacitat de producció construint una nova sala de criança i una nova línia d’embotellat
Imatge il·lustrativa
Mistinguett col·labora amb la 11a Gala d’entrega dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català