​El celler Alella Vinícola s’incorpora a la patronal del vi català

El celler familiar, Alella Vinícola s’uneix a l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de sumar esforços per a un millor posicionament dels vins catalans i dels interessos del sector vinícola.

A la recerca d’una casa per al vi català

| 05/08/2018 a les 11:56h
Arxivat a: Actualitat, Alella Vinícola, AVC, Associació Vinícola Catalana

AV és un celler del 1906 dirigit pels germans Samuel (viticultor) i Xavier Garcia (enòleg i geòleg) des de l’any 1998. Elabora unes 90.000 ampolles amb D.O. Alella solta marques tan emblemàtiques com Marfil, Ivori, Vallmora o Violeta.

Viticultura pròpia seguint els criteris ecològics. Les produccions de raïm  pertanyen a la vinya pròpia del celler, vora el mar, amb la Pansa blanca, Garnatxa blanca i Garnatxa negra com a protagonistes de tots els vins, mai superen els 5.000 kgs per hectàrea a causa de la naturalesa geoclimàtica i els clons vegetals de baixa producció.

Actualment el 60% es comercialitza a exportació a països tan diversos com USA, Canadà, Xina, Vietnam o diferents països europeus. Ha recuperat l’elaboració de vins dolços i generosos en forma de soleres i criaderes i iniciat una nova via d’elaboració de nous productes com vermuts (Barbarosso i Barbabianco) o mostos parcialment fermentats entre d’altres. El 40% restant es comercialitza bàsicament a Catalunya, Balears i País Basc.

Alella Vinícola ha estat pionera en l’aposta per l’enoturisme a Catalunya amb l’apertura del restaurant Celler Marfil. El seu celler i centre de visites és un referent de l’arquitectura modernista i un clam a la cultura vinícola mediterrània.

L’Associació Vinícola Catalana representa actualment al 80% dels cellers de Catalunya i el seu objectiu principal és la defensa dels interessos generals del sector i impulsar les potencialitats que el vi català ofereix,  tant al nostre país com als mercats internacionals.

El grup dels elaboradors i/o embotelladors de vins tranquils és el més important que representa la patronal, ja que suposa el 52% de la comercialització total de vi català acollit a les Denominacions d’Origen Protegides catalanes, és a dir, un  total de 60 milions d’ampolles de vi amb D.O, de les quals el 51% van a exportació i la resta a mercat interior.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
Drinks International elabora un llistat de 50 marques a partir d’una enquesta a professionals del sector de 48 països en col·laboració amb Wine Intelligence | El celler familiar s’ha mantingut en aquesta posició durant nou anys i ocupa el segon lloc del rànquing mundial, després de Penfolds
Imatge il·lustrativa
Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014 i Torelló 225 Brut Nature són els primers escumosos Corpinnat del celler de l'Alt Penedès
Imatge il·lustrativa
Amb el lema «Els relats que mouen el món», Kosmopolis 2019 presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona un programa que reuneix el millor planter d'autors per tractar alguns desafiaments de la literatura | Abadal col·labora amb els seus vins, que es podran degustar al llarg del festival.