La Nit del Viticultor de Vallformosa reuneix a prop de 500 viticultors abans de la verema

El passat 2 d’agost es va celebrar La Nit del Viticultor de Vallformosa. Prop de 500 persones van assistir en aquest sopar que Vallformosa organitza per celebrar plegats l’inici de le verema

| 05/08/2018 a les 11:46h
Arxivat a: Els vins de la setmana
Imatge il·lustrativa
Durant l’acte, el President del Consell d’Administració de Vallformosa, Josep Graells, va explicar la importància de treballar plegats, viticultors i elaboradors, per tal d’enfortir el sector del cava i fer productes de gran qualitat. Graells també va destacar que la seva candidatura a la Presidència de la DO Cava ha de servir per definir què som, què volem fer i quines polítiques s’han de fer per estructurar el sector.

Per altra banda, el Conseller Executiu de Vallformosa, Vicenç Vidal, va recordar que enguany s’ha posat en marxa el Club Sóc Vallformosa. Un club que ha de servir per enfortir les relacions durant tot l’any i no només durant l’època de la verema. Tots els viticultors de Vallformosa tenen un carnet personalitzat amb el qual poden tenir descomptes en materials i serveis agraris, reben informació i alertes fitosanitàries via SMS, accés a informació meteoròlgica, visites a altres denominacions d’origen o cursos i formació gratuïta, entre molts altres serveis.

La Directora General de Vallformosa, Marta Vidal, va destacar el paper protagonista dels viticultors a l’hora d’obtenir vins i caves de qualitat. Perquè sense la seva excel·lent tasca al llarg de tot l’any a la vinya, Vallformosa no podria elaborar els seus productes tan reconeguts arreu del món. També va destacar la feina que l’equip de la verema de Vallformosa farà durant les properes setmanes, una feina intensa però que donarà els seus fruïts amb l’elaboració de les noves anyades dels seus vins i caves.

Aquest sopar ha arribat després de la Trobada de Viticultors de Vallformosa feta el 19 i 20 de juny a Vallformosa, durant la qual es van tancar els detalls de la verema que és a punt de començar i es van presentar les novetats per aquesta campanya. Entre les principals novetats destaca el nou servei d’avisos meteorològics, a través de l’aplicació mòbil del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó. S’ofereix informació detallada centrada en la viticultura.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Un projecte cooperatiu de "resistència" replanta 7.000 ceps per elaborar vi en un dels municipis metropolitans on la viticultura ha passat a ser testimonial
Imatge il·lustrativa
Oriol Garriga i Solsona és l’impulsor del projecte jove i familiar, iniciat l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar el cultiu de la vinya
Imatge il·lustrativa
Amb 19 ors i 12 plates, ha estat la DO Catalana més reconeguda en este certamen internacional