novetats

D'Una Vinya un Vi; La Temptació, nou blanc ecològic 100% Malvasia d'Oliver Viticultors

El celler busca transmetre a cada ampolla la singularitat del terrer i microclima d’una sola vinya amb el projecte d'Una Vinya un Vi

​El cim del ‘xarel·10’

| 26/07/2018 a les 09:50h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Oliver Viticultors , La Temptació, Oliver Viticultors
Oliver Sivill és una família de viticultors del Penedès. Es defineixen com uns "enamorats del Penedès... de la seva terra, del seu paisatge i de les seves vinyes".

Disposen de vinyes a Subirats, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix i Font-rubí. 55 hectàrees per cultivar 12 varietats diferents de raïm. Oliver Viticultors va néixer el 2010 per elaborar caves i, posteriorment, vins tranquils. 

La Temptació Malvasia de Sitges

Acaba de sortir al mercat La Temptació 2017, un vi fet amb 100% Malvasia de Sitges -
és poc habitual trobar un vi fet de Malvasia 100% a l'Alt Penedès-. És el primer vi del celler Oliver Viticultors que surt al mercat del seu projecte d’Una Vinya un Vi. Sota aquesta denominació el celler busca transmetre a cada ampolla la singularitat del terroir i microclima d’una sola vinya. Amb el treball dels ceps sota els paràmetres ecològics i biodinàmics el celler elabora petites produccions amb caràcter exclusiu. Vins autèntics que reflexteixen la singularitat d'on provenen. 

De la collita del 2017 només s’han embotellat 2919 ampolles de 0,75 litres i 145 ampolles en format màgnum. 

Visualment presenta un aspecte net i brillant, amb un color groc pàl·lid. En nas surten aromes fresques i tropicals com la pinya i el litxi que es complementen amb notes d’albercoc. També es troben notes cítriques i tocs molt agradables d’herbes aromàtiques com ara el fonoll.

La Temptació té una entrada molt fresca i sedosa en boca. Té un pas ample i untuós. Aquests atributs principalment s’aconsegueixen pel treball de líes en dipòsit -bastonejaments sobre les mares del vi- i també gràcies a una criança d’uns 8 mesos en ampolla a la bodega.

Té una bona acidesa que el converteix en un vi molt viu, fresc, agradable de paladar i amb un un postgust llarg. A conseqüència de les característiques del sòl i de la varietat també te un toc lleugerament mineral.

Maridatge:
Un vi que combina fantàsticament bé amb marisc, peixos al forn com la orada i el corball. Ideal també per acompanyar qualsevol plat de la cuina de l’arròs.

Celler: Oliver Viticultors
Varietat: Malvasia de Sitges 100%
collita: 2017
Vi Blanc Ecològic
D.O. Penedès
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Les altes temperatures dels darrers dies han fet precipitar l’inici de la collita | Gramona ha obtingut el segell biodinàmic Biodyvin i el registre europeu EMAS de sostenibilitat i respecte pel medi ambient