novetats

D'Una Vinya un Vi; La Temptació, nou blanc ecològic 100% Malvasia d'Oliver Viticultors

El celler busca transmetre a cada ampolla la singularitat del terrer i microclima d’una sola vinya amb el projecte d'Una Vinya un Vi

​El cim del ‘xarel·10’

| 26/07/2018 a les 09:50h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Oliver Viticultors , La Temptació, Oliver Viticultors
Oliver Sivill és una família de viticultors del Penedès. Es defineixen com uns "enamorats del Penedès... de la seva terra, del seu paisatge i de les seves vinyes".

Disposen de vinyes a Subirats, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix i Font-rubí. 55 hectàrees per cultivar 12 varietats diferents de raïm. Oliver Viticultors va néixer el 2010 per elaborar caves i, posteriorment, vins tranquils. 

La Temptació Malvasia de Sitges

Acaba de sortir al mercat La Temptació 2017, un vi fet amb 100% Malvasia de Sitges -
és poc habitual trobar un vi fet de Malvasia 100% a l'Alt Penedès-. És el primer vi del celler Oliver Viticultors que surt al mercat del seu projecte d’Una Vinya un Vi. Sota aquesta denominació el celler busca transmetre a cada ampolla la singularitat del terroir i microclima d’una sola vinya. Amb el treball dels ceps sota els paràmetres ecològics i biodinàmics el celler elabora petites produccions amb caràcter exclusiu. Vins autèntics que reflexteixen la singularitat d'on provenen. 

De la collita del 2017 només s’han embotellat 2919 ampolles de 0,75 litres i 145 ampolles en format màgnum. 

Visualment presenta un aspecte net i brillant, amb un color groc pàl·lid. En nas surten aromes fresques i tropicals com la pinya i el litxi que es complementen amb notes d’albercoc. També es troben notes cítriques i tocs molt agradables d’herbes aromàtiques com ara el fonoll.

La Temptació té una entrada molt fresca i sedosa en boca. Té un pas ample i untuós. Aquests atributs principalment s’aconsegueixen pel treball de líes en dipòsit -bastonejaments sobre les mares del vi- i també gràcies a una criança d’uns 8 mesos en ampolla a la bodega.

Té una bona acidesa que el converteix en un vi molt viu, fresc, agradable de paladar i amb un un postgust llarg. A conseqüència de les característiques del sòl i de la varietat també te un toc lleugerament mineral.

Maridatge:
Un vi que combina fantàsticament bé amb marisc, peixos al forn com la orada i el corball. Ideal també per acompanyar qualsevol plat de la cuina de l’arròs.

Celler: Oliver Viticultors
Varietat: Malvasia de Sitges 100%
collita: 2017
Vi Blanc Ecològic
D.O. Penedès
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Mones de Pasqua
Mones de Pasqua | Adrià Costa
Àlvar Llobet
Cassola de bacallà, panadons i cocarrois, entre les menges estrelles d'aquests dies de festa
Imatge il·lustrativa
La DO Terra Alta alerta de la importància de seguir el procediment judicial per evitar la implantació de les 3 centrals eòliques anunciades a la comarca de forma imminent
Imatge il·lustrativa
“Meet Vincent Van Gogh” es pot visitar al Port Vell de la Barceloneta fins el 2 de juny