Família Torres

Família Torres plantarà arbres a la Patagònia xilena per fer front al canvi climàtic

El celler ha adquirit una finca de més de 5.000 hectàrees a la zona més austral de Xile

​Família Torres enllesteix la construcció del celler Purgatori a Costers del Segre

| 23/07/2018 a les 16:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Família Torres, canvi climàtic
Imatge il·lustrativa
​Família Torres ha adquirit recentment una extensa propietat a la Patagònia xilena amb vistes a mitigar els efectes del canvi climàtic. La finca, situada a la província d’Aysén i coneguda amb el nom de ‘Los Cóndores’, ocupa una superfície de més de 5.000 hectàrees i es destinarà a la plantació de boscos amb un doble objectiu: compensar, amb esforços propis, la petjada de carboni del celler, i recuperar el paisatge forestal que històricament caracteritzava aquestes terres.
 
‘Los Cóndores’ és una finca d’ús ramader, amb la vegetació típica de prada estepària i llacunes amb aus abundants. L’arribada dels colons a finals del segle XIX hauria provocat la substitució dels boscos d’aquesta zona per praderies.

La intenció de Família Torres és reforestar aquestes terres, preservant la flora i fauna locals. A finals del 2016, ja va adquirir amb la mateixa intenció una finca de 740 hectàrees a la província de Coyhaique de la Patagònia xilena, en una zona anomenada Altos de Ñirehuao.
 
Els boscos contribueixen a la lluita contra el canvi climàtic per la seva capacitat de capturar CO2 de l’atmosfera i emmagatzemar el carboni en forma de biomassa (tronc, branques, escorces i arrels). Prop de la meitat de la matèria seca de la planta és carboni. L’arbre captura més CO2 en la seva etapa de creixement, fins arribar a la plena maduresa. La gestió forestal sostenible garanteix la persistència, millora, creixement i renovació de la massa forestal, i permet una retenció permanent en el temps del carboni.
 
Per Miguel A. Torres, president de Família Torres: “Tant a Xile com a Espanya, comptem amb una gran superfície forestal que ens permet preservar el paisatge i tenir cura del medi ambient. Plantar boscos en determinades zones ens ajudarà també a reduir encara més les nostres emissions de CO2 i anar més enllà en el nostre compromís mediambiental”.
 
La custodia forestal i reforestació d’espais naturals forma part del compromís de Família Torres de tenir cura de la terra i preservar el medi ambient. Aquest compromís queda reflectit en el programa Torres & Earth, que té com a principal objectiu disminuir la petjada de carboni del celler del Penedès per mitigar els efectes del canvi climàtic. La reducció d’emissions de CO2 per ampolla de Família Torres en tot el seu abast, des de la vinya al transport final, es va situar el 2017 en un 25,4% respecte al 2008, amb l’objectiu d’arribar al 30% de reducció el 2020.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
El restaurant Enoteca de Paco Pérez va ser l'escenari de la presentació de les noves anyades dels gran vins de Família Torres | Milmanda, Mas la Plana, Reserva Real, Gran Muralles i Perpetual
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà | Iñigo Somovilla
Sergi Cortés
La La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, inaugura el centenari i dóna el tret de sortida a tota una sèrie d'activitats per aquest 2019 | Segons Jordà "el republicanisme té una de les seves bases en els ateneus i en el cooperativisme, i el cooperativisme crea llocs de treball, no deslocalitza a les persones,i redistribueix millor els recursos"
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral