do terra alta

Nous controls a la verema del 2018 a la DO Terra Alta

Un dels objectius és ajustar rendiments reglamentaris, que per a la DO Terra Alta són de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques

Programació d'estiu de la DO Terra Alta

| 23/07/2018 a les 06:25h
Especial: Verema
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Terra Alta, Verema
Imatge il·lustrativa
En el marc dels preparatius de la propera verema i amb la voluntat de millora constant dels vins i de les garanties al consumidor, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta aplicarà uns nous controls de producció en la campanya 2018.

L’objectiu és establir unes normes de campanya que serveixin de guia per als viticultors de la Terra Alta, i que s’ajustin als rendiments reglamentaris, que per a la DO Terra Alta són de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques, vetllant així també pel desenvolupament sostenible de la zona de producció.

Tanmateix, per facilitar la feina als viticultors de la comarca, aquests límits podran ser modificats, d’acord amb la legislació vigent i segons els paràmetres qualitatius exigibles, en un 25% més o menys, en determinades campanyes i per a determinades parcel·les, a petició d’aquells viticultors que estiguin interessats i amb anterioritat a l’inici de la verema. El Consell Regulador, en un exercici de responsabilitat, ha mantingut durant les darreres setmanes reunions amb les cooperatives i els sindicats, així com amb els cellers privats de la Terra Alta, per explicar aquestes mesures amb l’objectiu de màxima transparència i sentit de projecte col·lectiu.

Des del Consell Regulador es busca adaptar els controls de producció a la realitat de cada campanya tant pel que fa a la qualitat com a la traçabilitat, i perfeccionar així un sistema que permeti que viticultors i cellers tinguin més valor afegit, en un moment en què els vins de la DO Terra Alta gaudeixen de molt bona salut entre el públic professional i també el consumidor final.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Oriol Garriga i Solsona és l’impulsor del projecte jove i familiar, iniciat l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar el cultiu de la vinya
Imatge il·lustrativa
Amb 19 ors i 12 plates, ha estat la DO Catalana més reconeguda en este certamen internacional
Imatge il·lustrativa
El dissabte 4 de maig s’inaugura l’exposició de Pintura i Fotografia on s’exhibiran les obres de Mari Paz Valero i Xavier Batallé, membres de Down Catalunya