confraria del cava

Canvi de presidència a la Confraria del Cava

L'actual president, Toni de la Rosa i Torelló, deixa el càrrec després de cinc anys per motius professionals

El substituirà l'actual vicepresident, el Sr Jaume Armengol i Calvet, fins la propera Assemblea

Informe OEMV; Itàlia ja exporta el doble d'escumosos en volum que Espanya i França

| 17/07/2018 a les 18:58h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Confraria del Cava, Toni de la Rosa, Jaume Armengol
La vinculació de Toni de la Rosa amb la Confraria del Cava ve de llarg. Es va incorporar de ben jove a la institució com a Jove Confrare. El 2007 va entrar a la Junta Directiva de l’entitat ocupant el càrrec de Mestre de Cerimònies fins que, el maig de 2013, va ser nomenat president en substitució de Pere Bonet. 

Durant els cinc anys en què De la Rosa ha estat president de la Confraria s’han consolidat les activitats habituals de l’entitat i se n’han intruduït de noves. Entre aquestes destaca el canvi de la coronació de la Reina del Cava pels Ambaixadors del Cava que es va produir fa dos anys, la posada en marxa de la campanya “Per Sant Jordi llibre rosa i Cava” que se celebra des del 2014 en col·laboració amb RAC1, amb l’objectiu de desestacionalitzar el consum del cava, o la consolidació de la Nit Solidària del Cava que serveix a la Confraria per recaptar fons per Càritas.

Al llarg de la presidència de Toni de la Rosa i Torelló també s’han fet homenatges a tres de les quatre capitals de província catalanes, investint personatges il·lustres com els alcaldes Xavier Trias (Barcelona), Josep Fèlix Ballesteros (Tarragona) o el president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont (exalcalde de Girona). A més, s’han segellat agermanaments amb diferents denominacions d’origen del país i confraries bàquiques, com dels Vins de Banyuls, la DO Terra Alta i la DO Tarragona.

Reproduïm íntegrament la carta enviada als socis de la Confraria:

Benvolguts Dames i Cavallers Confrares,

Em dirigeixo a tots vosaltres per comunicar-vos la meva decisió de deixar la presidència de la Confraria del Cava Sant Sadurní aquesta mateixa semana per motius professionals, per dedicar-me de ple a la  meva empresa familiar.

El  vicepresident, el Sr Jaume Armengol i Calvet, assumeix el càrrec de president juntament amb tots els membres de l’actual Junta Directiva i Consell Capitular fins la propera Assemblea General per elegir nou president i les renovacions que calguin.

Vaig conèixer la nostra institució com a Jove Confrare i em vaig incorporar a la Junta Directiva com a vocal l’any 2007 ocupant el càrrec de Mestre de Cerimònies fins que, al maig de 2013, vaig ser nomenat president. Aquests cinc anys de presidència han estat molt intensos però també molt gratificants i plens d’il·lusió amb l’únic objectiu de promocionar i divulgar el Cava. 

Després d’onze anys deixo la Junta Directiva però continuaré sent un Cavaller Confrare convençut de la tasca que duu a terme la Confraria donant-li tot el meu recolzament.

 Vull agrair-vos el suport i col·laboració en tots aquest anys així com també a les empreses del sector, als cellers, Ajuntaments, a persones i institucions i, especialment als meus companys de Junta i Consell Capitular que sempre m’han acompanyat i al Consell Regulador del Cava per la seva confiança i patrocini.

Una abraçada plena d’afecte i bombolles de Cava

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Miquel Torres Maczassek en un moment del simposi
Miquel Torres Maczassek en un moment del simposi
L’agricultura regenerativa contribueix a fixar el carboni, retorna la vida al sòl i frena l’erosió | Reputats experts nacionals i internacionals urgeixen a accelerar la transició cap a aquest nou model agrícola davant del repte del canvi climàtic
Michael league té 4 Grammy amb un dels seus grups, Snarky Puppy
Michael league té 4 Grammy amb un dels seus grups, Snarky Puppy | Creative Commons
Sergi Cortés
Michael League, compositor i instrumentista novaiorquès, trasllada el seu festival Ground Up a l'Anoia | Ca N'Estruc, patrocinador, va donar el tret de sortida amb un concert amb petit format i un tast de vins al celler d'Esparraguera
Els 12 cuiners del festival.
Els 12 cuiners del festival. | festival gastronòmic oríGenes
Ruth Troyano
El festival gastronòmic OríGenes tindrà lloc un o dos cops l’any. De moment se celebrarà al Palauet de Teià, però no descarten altres localitzacions